Nyhet

Nå har Roomba fått Wi-Fi

iRobots nye støvsugerrobot skal være bedre på alle måter.

Robotene til hjemmet blir stadig flere og stadig «smartere». Den erfarne produsenten iRobot, som har over fjorten millioner husholdningsroboter på samvittigheten, har nå sluppet en ny og naturligvis bedre modell: Roomba 980.

Nyvinningen ligner unektelig på en av sine mange forgjengere, og det er jo kjekt å holde seg til ankelhøye roboter dersom de skulle bli for smarte og planlegge verdensherredømme.

Foto: iRobot

For en av de store nyhetene med Roomba 980 har nettopp med kommunikasjon å gjøre. Nå er nemlig Wi-Fi omsider på plass, noe som gjør denne modellen langt mer egnet i et såkalt «smarthjem» der de nettoppkoblede dingsene dine kan kommunisere med både deg og hverandre.

Et renere gulv?

Den nye støvsugerroboten har også fått nye sensorer og iRobots proprietære «visual simultaneous localization and mapping» (vSLAM)-teknologi, som ikke tidligere har vært å finne i selskapets roboter for privatmarkedet.

Denne teknologien skal sørge for at roboten bygger et kart over sine omgivelser mens den svisjer og svosjer rundt på gulvet, slik at den vet hvor den er og ikke minst hvor den ikke har vært.

Ikke så veldig skummel robot: iRobot Roomba 980. Foto: iRobot

Batteritiden skal være på to timer, og er den ikke ferdig med gulvene på den tiden, vil den automatisk returnere til ladestasjonen for å lade batteriene før den fortsetter.

Vi har for øvrig også sans for at Roomba 980s sensorer skal være gode nok til at den vet forskjell på tepper og andre typer gulv – og tilpasser rengjøringen deretter. I tillegg kommer Dirt Detect som skal oppdage «high concentrations of dirt and debris and perform concentrated cleaning in the areas where it's needed most».

Den skal med andre ord kunne takle hybelkaniner også.

Egen app

Foto: iRobot

Med Wi-Fi om bord er det en selvfølge at roboten også har fått sin egen app – som fungerer enten du er hjemme eller på reise.

De fleste av oss vil nok kunne klare oss med å sette opp en vanlig plan der roboten går over gulvene til faste dager og tider, men vi ser jo at det av og til kan være greit å kjøre i gang en ekstra runde. Sitter du på jobben og får beskjed om at mamma kommer på besøk? Da er nyfeiet gulv kun et par skjermtrykk unna.

Du kan også bruke appen til å se hvor langt Roombaen har kommet i rengjøringen.

Ikke akkurat billig

Roomba 980 er iRobots mest avanserte støvsugerrobot hittil, og det merkes på prislappen. Veiledende utsalgspris er på 11 499 kroner.

Da vil det kanskje være mer fristende å gå for en rimeligere modell – med mindre du føler at Wi-Fi-tilknytning er noe du bare må ha.

Hvis ikke prislappen spiller noen rolle, er det slik at Roomba 980 kommer til «utvalgte» europeiske land i løpet av året siste kvartal – forhåpentligvis også til Norge.

Menneskelignende roboter lar vente på seg:
Hvor blir det egentlig av robotrevolusjonen? >>> (Ekstra)

(Kilde: iRobot)

annonse