Til hovedinnhold

TEST: Parabol eller RiksTV på hytta?

TEST: Parabol eller RiksTV på hytta?

Mange ønsker å kunne se TV på hytta. Nå som de gamle analoge sendingene er skrudd av, må du velge mellom å anskaffe deg RiksTV eller bestille parabol.

Det krever nok litt mer arbeid å sette opp alt, sammenlignet med den gode, gamle antennen, men til gjengjeld får du flere kanaler og mye bedre bildekvalitet.

Vi har i denne testen sett på de tre tilbudene du har å velge mellom for TV i grisgrendte strøk. Det er tatt utgangspunkt i at du er en ny kunde som ønsker å ha de vanlige norske kanalene på hytta. Du vil ha en dekoder som er klargjort for HD, og ønsker produktet ferdig montert.

Vi har gått ut fra at du er helårsabonnent og ny kunde. Er du eksisterende kunde og bare trenger TV på hytta i blant, finnes det en rekke triks for å senke prisen.

Vi har valgt å ikke ta med kabel-TV i denne testen, da dette sjelden er et alternativ for deg som har hytte.

[wip4: img=2]

MEST FOR PENGENE

Pris første år: 2 389 kr (inkludert montering*)
Pris andre år: 2 388 kr

Canal Digital har i dag det klart beste tilbudet for hytteeiere. Her får du en god kanalpakke med HD-dekoder til den laveste prisen. Du har dessuten mulighet for å se TV 2 sine HD-sendinger fra blant annet fotball-VM, samt to andre HD-kanaler.

*Forutsetter at du er ny kunde.

[wip4: img=3]

EN GREI NUMMER TO

Pris første år: 3 383 kroner (inkludert montering)
Pris andre år: 2 388 kroner

Viasat tilbyr også parabol med like mange kanaler som Canal Digital, men er dyrere med en totalpris på  3 383 kroner første år inkludert montering.
Viasats informasjonsansvarlig, Øystein Hygen Christensen, bekrefter overfor Teknofil.no at to HD-kanaler er inkludert i Folkepakken – NRK HD og TV 2 HD.
[wip4: img=4]

ALT FOR DYRT

Pris første år: 3 561 kroner (montering koster ekstra**)
Pris andre år: 3 360 kroner

RiksTV er det enkleste alternativet, siden du slipper å montere parabol, og mest sannsynlig kan bruke antennen du har på hytta fra før. I tillegg får du hele 17 kanaler i grunnpakken. Men det er også testens dyreste pakke, så i lengden vil du tape mye penger på å ha RiksTV. Vi anbefaler derfor å heller anskaffe parabol.

** RiksTV tilbyr ikke montering, men dette kan som oftest utføres av butikken du kjøper dekoderen i.

KONKLUSJON

Skal du ha TV på hytta er det parabol som gir deg mest for pengene. Da får du også bedre bildekvalitet på kjøpet.

Tilbyder:Pakke:Pris pr mnd:Totalt første år:Andre år:Montering inkludert:Antall  Kanaler:
Canal DigitalNorgespakken199 kroner2 389 kroner2 388 kroner.Krysse av13
RiksTVRikspakken160 kroner **3 561 kroner3 360 kronerBytt17
ViasatFolkepakken199 kroner3 383 kroner2 388 kronerKrysse av13

*Pågående kampanje.

VM sikret

Verdensmesterskapet i fotball nærmer seg med stormskritt. Alle aktørene som er med i testen gir deg TV 2 HD og Viasat 4, som vil sikre deg mesteparten av kampene.
TV 2 HD sender alle sine direktesendte 32 kamper høyoppløst, mens Viasat 4 sender sine 16 VM-kamper i standardformat. Dersom du ønsker å se alle kampene i HD har du mulighet til det dersom du bestiller Viasats sportspakke i tillegg.
Her kan du bestille parabol fra Canal Digital
Her kan du bestille parabol fra ViaSat
Her kan du bestille RiksTV
OBS: Har du Canal Digital, RiksTV eller Viasat fra før?
Da kan du spare mye penger på å koble hytta til ditt eksisterende abonnement.

Triksene for billigere hytte-TV

Mye å spare som kunde

Om du allerede er kunde hos ViaSat, Canal Digial eller RiksTV og har en dekoder med en kanalpakke hjemme, er det  mye penger å spare på å koble hytta på ditt eksisterende abonnement.

Alle de overnevnte aktørene tilbyr nemlig gunstige løsninger på dekoder og programkort nummer to, også om du skal bruke den på hytta. Hos Viasat kan du for eksempel slippe unna med 89 kroner i måneden for folkepakken, og parabolen med dekoder koster rett i underkant av en femhundrelapp i innkjøp.

Hør derfor med din operatør om et godt tilbud til hytta di. Her er det penger å spare!

Du kan fryse abonnementet ditt

Selv om det er mange som bruker hytta året rundt, er det også de som kun reiser opp vise tider på året. Da kan det lønne seg å fryse TV-abonnementet ditt, for det er lite hensikt i å betale for noe du ikke bruker.

Hos alle de overnevnte operatørene kan du fryse abonnementet ditt. Canal Digital og RiksTV gir deg mulighet til å fryse inntil seks måneder i løpet av år, mens Viasat kan tilby inntil tre måneder. Dersom du har binding i perioden du fryser abonnementet blir denne forskyvet tilsvarende frysningsperioden.


Også månedskort

Det finnes også løsninger dersom du kun ønsker å betale for TV-kanaler noen få måneder i året. På den måten kan du spare penger versus en bindingspakke.

RiksTV tilbyr deg månedskort på Rikspakken. Det koster 400 kroner per måned, og da kan du se TV én måned fra datoen du bestiller. Viasat har også et tilsvarende tilbud, ViasatHytte, der du kan bestille en kanalpakke for 199 kroner per måned, pluss et åpningsgebyr på 150 kroner. Eventuell dekoder og antenne utstyr må du kjøpe utenom.

Bruk TV-en som dekoder

Flere av dagens nye flatskjermer har støtte for MPEG 4. Det betyr at du ved hjelp av en kortleser kan sette inn programkortet ditt rett i TV-en.  Da slipper du å investere i en separat dekoder.
Dersom du ikke får opp noen kanaler kan det bety at kortet ditt må registreres til kortleseren du benytter hos operatøren din.
Skal du kjøpe TV til hytta også? Her er våre tips

Mer om
annonse