Tek.no

Nyhet

Drep mobilen med en SMS

16 Apr 2007 15:41

 Norskutviklet teknologi skal beskytte sensitive dokumenter, e-post og private bilder på telefoner som blir mistet eller frastjålet. Ved å sende en ”KillPill” vil frastjålne eller mistede mobiltelefoner av typen smartphones effektivt blokkeres mot bruk og misbruk.

- Behovet for sikring er stort ettersom ca. 10 prosent av alle nysolgte mobiltelefoner er smartphones som med tiden ofte blir er breddfulle med sensitive e-post, dokumenter, adressedata, bilder, video og lydopptak. Flere hundretusen nordmenn vandrer allerede rundt med bedriftshemmeligheter og andre sensitive data i lomma i slik mobiltelefoner som er lette å miste og attraktive å stjele, skriver Dangaard Telecom i en pressemelding. 

Har sett eksempler

– Vi har alle sett hvordan bilder fra mistede/stjålne mobiltelefoner raskt og effektivt publiseres i media. Mindre kritisk er det ikke om bedrifters største hemmeligheter massedistribueres via e-post eller misbrukes på annen måte. Ved hjelp av KillPill kan den tapte telefonen effektivt settes ut av spill fra en hvilken som helst annen smartphone eller PC med Internett-tilkobling, sier adm. dir. Marit Ursin i SmartPhones Telecom AS som utvikler og leverer løsningen.

– KillPill er en verdiøkende tjeneste som sluttbrukere, forhandlere, produsenter og operatører vil ha stor glede av, sier forretningsutvikler Øyvind Lundbakk Pedersen i Dangaard Telecom Norway. 

Pris

Prisen for ett års KillPill-abonnement blir 149 kroner (inkl. mva.). KillPill-abonnementer vil også bli distribuert av Dangaard Telecom AS som i 2007 vil sende godt over 100.000 smartphones ut i markedet.

En smartphone er som en liten PC i lommeformat, og drives av avanserte operativsystemer som Microsoft Windows Mobile, Symbian OS og etter hvert Apple OS X. KillPill blir i første omgang tilgjengelig for Microsoft Windows Mobile og deretter Symbian OS. Telefonene inneholder e-postprogram, kamera og adressebok. SmartPhones Telecom har mobile tjenester og løsninger som sitt hovedfokus og gjør blant annet bedrifters e-postsystemer og andre forretningssystemer fullt tilgjengelige på slike telefoner. Beskyttelse av data og sikkerhetsløsninger er derfor en naturlig del av tjenestetilbudet.

KillPill er primært et tilbud for alle privatpersoner, og kan enkelt bestilles via internett på www.killpill.no. SmartPhones Telecom har utviklet en egen tjeneste for bedriftsmarkedet, heter det i meldingen.

annonse