Tek.no

Nyhet

Etterlyser standard

3 Okt 2005 16:35
annonse

Med funksjoner som 3G-tilgang, WLAN og blåtann, har dagens mobiltelefoner stadig flere muligheter til å knyttes opp mot andre enheter. Disse mulighetene gjør samtidig mobiltelefoner mer sårbare mot virusangrep.

Bransjen har imidlertid problemer med å bli enige om hvorvidt mobilvirus utgjør en reell trussel eller ikke. Mens antivirusselskapene er ivrige på å opplyse om nye virusforekomster, mener andre at vi kan ta det med ro en god stund til.

Antivirusselskapet F-Secure ble tidligere i sommer beskyldt for å krisemaksimere faren for mobilvirus med den hensikten å fremme sine egne antivirusprodukter.

Nå melder Trusted Computing Group at de ønsker å skape en felles standard som skal gjøre mobiltelefoner mer beskyttet mot virusangrep.

Trusted Computing Group er en sikkerhetsorganisasjon hvor både Nokia, Motorola, Samsung, Verisign og Vodafone er medlemmer. Organisasjonen mener i følge Computerworld at den økende tilgangen til trådløse tilkoblingsmuligheter på mobiltelefoner gjør at disse bør ha en like høy grad av sikkerhet som vanlige PC-er.

annonse

Blant annet ønsker Trusted Computing Group at det skal være mulighet for å viruskontrollere filer som lastes ned og installeres på mobiltelefoner. En standard for rettighetsstyring står også på ønskelisten fra organisasjonen.

I tillegg til dette, ønskes det at at teleoperatørene skal få større mulighet til å kontrollere hvilke nettverk mobiltelefoner kan benyttes i.

(Kilder: Computerworld)

Les også
Norton sporer mobiltyven
Les også
Mobilen smitter PC-en
Les også
Ny løsning fra F-Secure
Les også
Nye Symbian-virus
annonse

Les også