Nyhet

Flere toppmodeller blant marsmobilene

Marsmåned blir en spennende måned for mobilfolket. Hele ni ulike modeller skal komme i salg, og blant disse er toppmodeller som Samsung Nexus S, LG Optimus 2X og Sony Ericsson Arc. I tillegg kommer den mye omtalte Playstation-mobilen, Sony Ericsson Xperia Play.

Samsung Galaxy Ace

Først ut av nykommerne er Samsung Galaxy Ace, en relativt rimelig mobiltelefon med 3,5 tommer skjerm, 5 megapiksler kamera og operativsystemet Android 2.2. Selv om skjermen er like stor som på iPhone 4, så er oppløsningen ikke like høy. Med 320 x 480 punkter og 800 MHz ARM 11-prosessor blir dette en mobiltelefon i mellomsjiktet.

Sjekk prisen på Samsung Galaxy Ace i vårt prissøk.

Samsung Galaxy Mini

Samsung kommer også med en modell de kaller Galaxy Mini. Denne modellen minner om Samsung Corby av utseende, og vil bli en billigmodell med Android 2.2. Til tross for at det er mye plast i denne modellen, så har den en finnish som gjør at den ser ganske bra ut. Her er også WLAN, GPS og kapasitiv skjerm, slik du finner på dyrere Android-mobiler. Men oppløsningen på skjermen er bare 240 x 320 punkter, og Galaxy Mini har et ganske enkelt 3,15 megapiksler kamera.

Sjekk prisen på Samsung Galaxy Mini i vårt prissøk.

Samsung Nexus S

Den tredje av de nye Samsung-mobilene er den mye omtalte Google-mobilen Nexus S. Dette blir den første mobiltelefonen med den nye versjonen av Android, kjent som Gingerbread, eller v.2.3.
Nexus S har ikke Samsungs eget brukergrensesnitt, men kjører en ren versjon av Google. Nexus S vil være Googles flaggskip, noe som betyr at den vil være blant de aller første som får oppdatert operativsystem når dette lanseres.

Her kan du lese mer om Nexus S


Sjekk prisen på Samsung Nexus S i vårt prissøk.

Sony Ericsson Arc

Sony Ericsson kommer med tre modeller i mars, nærmere bestemt helt i slutten av måneden. Det nye flaggskipet Xperia Arc er blant disse tre. Arc kjennetegnes ved at den har en svai i ryggen, slik at den er tynnest på midten. Telefonen er bare 8,7 mm tykk, og veier 117 gram. Skjermen er 4,2 tommer stor, og telefonen har fått Sony Mobile Bravia-engine, som skal gi skarpe og fargesterke skjermbilder.

Her kan du lese vår sniktitt på Sony Ericsson Arc.


Sjekk prisen på Sony Ericsson Arc i vårt prissøk.

Sony Ericsson Neo

Sony Ericsson kommer også med en litt rimeligere Android-modell som heter Xperia Neo. Designen minner om Vivaz, og skjermen er 3,7 tommer stor. Innmaten i Neo er i grove trekk den samme som på Arc. Skjermoppløsningen er den samme, og i likhet med Arc har Neo fått Sony Bravia-engine.

Sjekk prisen på Sony Ericsson Neo i vårt prissøk.

Sony Ericsson Xperia Play

Den tredje modellen Sony Ericsson slipper i slutten av mars, er Playstaion-modellen Xperia Play.

Ved første øyekast minner Play om Neo, men her kan du skyve frem et sett spillkontroller som minner om de du finner på Playstation Portable. Vi snakker med andre ord om en mobiltelefon som er spesialbygget for mobilspill. Den kjører imidlertid samme operativsystem som Neo og Arc, og er dermed en fullblods Android-mobil.

Skjermen er 4 tommer stor, prosessoren er en 1GHz Snapdragon, og skjermoppløsningen er som på de øvrige nykommerne til Sony Ericsson på 480 x 854 piksler.

Sjekk prisen på Xperia Play i vårt prissøk.

LG Optimus Me

LG kommer med to mobiltelefoner tidlig i mars. Den rimeligste av disse heter Optimus Me og er en nokså enkel Android-mobil. Den har en 600 MHz prosessor og en skjerm som måler 2,8 tommer. Operativsystemet er Android 2.2, men telefonen skal kunne oppdateres til 2.3.

Skjermen har en oppløsning på 240 x 320 punkter, og fremstår med det som like enkel som Samsungs Galaxy Mini. Ellers er kameraet på Optimus Me et nokså enkelt kamera, med 3,15 megapiksler.

Sjekk prisen på LG Optimus Me i vårt prissøk.

LG Optimus 2X

Toppmodellen til LG i dette kvartalet er Optimus 2X, som blir den første mobiltelefonen på markedet med tokjerneprosessor.

Optimus 2X har 4 tommer stor skjerm, 8 GB innebygget minne i tillegg til minnekort, og kan filme med en oppløsning på 1080p med 24 bilder per sekund. Den raske prosessoren gjør dette til en av vårens aller mest spennede mobiltelefoner. Den har en meget god TFT-skjerm med oppløsning på 480 x 800 punkter. Kameraet tar bilder med 8 megapiksler oppløsning, og telefone har fotolys (LED).

Optimus 2X har dessuten HDMI-utgang, og kan kobles rett på TV for avspilling av HD-video. Når telefonen er koblet til TV over HDMI vil TV-en i praksis fungere som en PC med Android OS, og du kan selvsagt også se på film, spille spill og surfe på nett med mobilen.

Her kan du lese mer om LG Optimus 2X

Sjekk prisen på LG Optimus 2X i vårt prissøk.

HTC Incredible S

HTC Kommer med én ny telefon i mars. Det er modellen Incredible S.

Også denne modellen er en Android 2.2-modell som kan oppdateres til Android 2.3. Skjermen er 4 tommer stor, som på Optimus 2X. Incredible har enkjerneprosessor (1 GHz Snapdragon). Skjermen er av typen S-LCD, og skjermoppløsningen er på 480 x 800 punkter.

Vi snakker med andre ord om en mobiltelefon helt i toppsjiktet, og egentlig er det ikke stort annet enn skjermstørrelsen som skiller den fra toppmodellen Desire HD (HD har 4,3 tommer stor skjerm). Incredible S har riktig nok litt større batteri og litt mindre minne enn Desire HD. Men forskjellene er så små at det spørs om du vil merke det i praksis.

Her kan du lese mer om HTC Incredible S.

Sjekk prisen på HTC Incredible S i vårt prissøk.

Les også
Her er aprilmobilene
Les også
Mangler tittel
Les også
HTC Pyramid skuffer i test
Les også
Samsung Galaxy 551 - Svikter der det virkelig gjelder
Les også
Nokia E7 - Dyr og treg
Les også
LG Optimus 2X - Råest på markedet
Les også
Her er Operas nye nettlesere
Les også
Sony Ericsson Xperia neo - Har bra kamera
Les også
Altek Leo - Kamerakongen fra Taiwan
Les også
HP Pre³ - En råsterk proffmobil
Les også
Gjør deg klar for 3D-mobilen
annonse