Til hovedinnhold

Her er Googles nye smarthøyttaler

Lekkede bilder bekreftet av Google.

Slik ser høyttaleren ut i et tidlig bilde sluppet av Google denne uken.
Google

Googles første smarthøyttaler heter Google Home og er fra 2016. Den har så langt ikke blitt skiftet ut med en ny modell, selv om selskapet har lansert en rekke større og mindre høyttalere med og uten skjerm siden. Denne uken lekket det bilder av det som antakeligvis blir den nye modellen, og nå har Google bekreftet at bildene er ekte overfor The Verge og har sendt nye bilder og en kort video av «det Nest-teamet har jobbet med hjemmefra.»

Den originale Google Home-høyttaleren var en sylindrisk sak som kunne likne litt på en blomstervase med høyttalerfilt rundt sokkelen og plastmateriale øverst. Den nye høyttaleren har fått en slags puteform med høyttalerstoff rundt hele dingsen. Puten kan stå oppreist og har de sedvanlige diodene som lyser opp når du snakker til Google-assistenten.

I fjor døpte Google om smartproduktene sine så de havnet under Nest-merkenavnet, og bildene av den nye høyttaleren minner mer om formspråket i vinterens nye Nest Wifi-ruter enn om den originale Google Home-høyttaleren.

Slik så ett av de mange lekkede bildene ut.

Sonos-konkurrent?

Foreløpig har Google bare sagt akkurat nok til å bekrefte den nye høyttalerens eksistens, siden de har delt et offisielt bilde og et kort reklameklipp for den. Dermed er det lite konkret som er kjent om spesifikasjonene. Men i de lekkede bildene er høyttaleren fotografert ved siden av en vinkelmåler og dermed vet vi størrelsen på den; den er omtrent 21 centimeter høy og 14,5 centimeter bred. Hvor tykk den er vet vi imidlertid ikke, men ut fra Googles video og de lekkede bildene ser det ut til å være 5–6 centimeter.

I nevnte video er høyttaleren dessuten satt opp i par bak en sofa, noe som kanskje antyder at denne vil forsøke å ta opp konkurransen med multiromshøyttalere som de fra Sonos, Ikea og Denon, for å nevne noen. De fleste høyttalerne i Googles utvalg er i større grad verktøy og taleassistenter enn rene høyttalere.

Allerede i dag støtter Googles høyttalere multiromslyd, men med unntak av Google Home Max og smartskjermen Nest Hub Max er ingen av de nyere modellene store nok til å fylle et rom med musikk.

Kan komme sammen med neste Pixel

Høyttaleren vil også komme i flere farger, med både rosa og lyseblått representert i Googles reklamefilm. Akkurat når den kommer er imidlertid mer usikkert.

Google og Nest pleier å slippe nyheter i to omganger. På vårparten annonserer de nye Android-versjoner og gjerne et produkt eller to under Google IO-konferansen, og på høsten pleier Pixel-mobilene å bli lansert, på omtrent samme tid som Samsung lanserer Note-modeller og Apple slipper nye iPhoner.

Med IO-konferansen avlyst for 2020 kan det hende vi må vente på høstens Pixel-lansering vi får vite resten om Googles nye Nest-høyttaler.

annonse