Til hovedinnhold

Velkommen til nye Tek.no!

Vi feirer nytt design og et stort nytt kapittel for nettsiden vår.

I dag er en stor dag for Tek.no! Ikke bare har vi fått et nytt design, men hele nettsiden er bygget opp på nytt fra bunnen av. Det er den største restruktureringen vi har vært gjennom i vår over tjue år lange historie, og vi er nå enda bedre rustet for fremtiden vi har foran oss!

Alt det gamle innholdet blir beholdt, redaksjonen er den samme og målet vårt om å være den største og viktigste nettsiden for forbrukerteknologi i Norge endrer seg ikke.

I tillegg til at selve nettstedet vårt, med forside, artikler, tester og tjenester har fått et helt nytt og frisk utseende, har også publiseringssystemet og produktsystemet vårt fått en enorm overhaling. Alt du ser, og mye du ikke ser, er altså nytt.

La oss gå igjennom alt som har skjedd!

Ny forside og mer luft

Vi tar det mest åpenbare først. Forsidedesignet har fått en solid overhaling og endelig ligner vi litt mer på en nettavis fra 2019! På forsiden vil du se større bilder, tydeligere titler og mer luft, for å gjøre det lettere å finne stoffet du liker. De forskjellige artikkeltypene er tydeligere merket med forskjellige fargekoder, så du enkelt kan skrolle og se om det er en test, en guide, en nyhet eller kanskje en diger samletest å kaste seg over til kaffen eller mens du sitter på toget.

Det nye designet har også litt friskere farger enn før, så ikke alt er bare den sedvanlige Tek-fargen. Det var litt skummelt for oss, men vi er kjempefornøyde med resultatet!

Nye logoer og ikoner

Med det nye designet har vi også benyttet sjansen til å friske opp utseendet til karakterer og bokser. Vi har testet ting med en tier-skala i så mange år nå at vi har valgt å fjerne «/10»-delen av karakterene i bunnen av tester, så du for eksempel bare ser at det står 8, og ikke 8/10.

Vi har imidlertid beholdt det beskrivende ordet rett under karakteren, for å unngå misforståelse ved lavere karakterer. Vi vil tross alt ikke at noen skal tro at en 6-er fra oss er det samme som terningkast 6 hos noen andre. 

Produktsider

Vi skriver både mye og langt på Tek, fordi vi liker å gjøre ting grundig. Etter flere brukerintervjuer skjønte vi imidlertid at det ikke alltid er like interessant for alle å lese alt vi skriver, spesielt når man vil gå igjennom testsidene våre for å raskt få et overblikk over forskjellige produkter. Derfor har vi laget noe vi helt enkelt kaller «produktsider». Du kommer til produktsiden via testforsiden vår (eller kanskje via Google), hvor du raskt ser hvilken karakter produktet har fått av oss, en oppsummering med fordeler og ulemper, bilder og spesifikasjoner. Og naturligvis en diger lenke til testen, eller testene, hvor produktet er inkludert.

Legg også merke til at det er kommentarfelt på produktsidene også, i tilfelle du har egne erfaringer eller synspunkter du vil dele med andre som er på produktjakt.

Nytt kommentarsystem

Da VG kjøpte oss i 2017 var det umiddelbart tenkt at vi skulle over på samme kommentarsystem som både de og de andre Schibsted-avisene bruker, kalt Core Comments. Det har imidlertid drøyd helt til nå før et nytt publiseringssystem og produktsystem var klart i bakkant, og vi er klare for å lansere Tek i ny drakt.

Dermed har tiden kommer for oss til at vi sier farvel til Diskusjon.no, hvor forumtrådene har vært koblet til alle våre artikler i all tid. Det er definitivt vemodig, og ikke en enkel avgjørelse å ta.

Vi har flere planer for å gjøre Core Comments på Tek.no langt bedre fremover, og tar gledelig imot innspill fra dere. Vi håper dere tar bryet med å registrere nye brukere (eller logge inn med din eksisterende Schibsted-bruker), og fortsetter å bidra til å gjøre Tek.no til det det er i dag.

Eldre artikler med Diskusjon.no-kommentarfelt vil for øvrig få nye kommentarfelt, men en lenke vil lede deg tilbake til den originale tråden på Diskusjon.no, slik at ingenting går tapt.

STORE endringer bak kulissene

Selv om det er gjort en del endringer på den synlige delen av Tek.no, er det i kulissene det har skjedd mest nytt. Nye Tek.no er rett og slett bygget opp helt fra grunnen av. Vårt gamle publiseringssystem Neo er kastet på sjøen og erstattet av et system kalt Create – det samme systemet blant annet VG og Aftenposten bruker.

Den gamle og utdaterte PHP-monolitten vi tidligere har benyttet oss av er nå erstattet av et dusin mikrotjenester. Hundre prosent av koden er nå javascript. Backend er node.js Apollo GraphQL API, mens adminpanelet og den synlige nettsiden er en React-basert enkeltsiders applikasjon, optimalisert for å yte sitt beste i de nyeste nettleserne.

Så hva betyr alt dette for deg? Vel, forhåpentligvis ikke så altfor mye. Nettsiden bør laste raskere enn tidligere, og på grunn av måten den er bygd opp vil du også få en nesten app-lignende opplevelse hvis du legger til siden på hjemskjermen på mobilen din.

Det nye systemet vil også gjøre det lettere for oss å utvikle videre på Tek.no, og slippe nye funksjoner og tjenester du kan få glede ut av. Bare vent og se!

Hva mer kommer?

Selv om vi ønsker deg velkommen til nye Tek.no i dag, betyr det ikke at arbeidet er over. Dette er bare begynnelsen!

Vi fikk mange hyggelige tilbakemeldinger under vår korte betaperiode, og det er også derfor vi har valgt å hoppe over på det nye designet allerede nå. Men det vi hørte om og om igjen fra dere var et ønske om nattmodusDet kommer! 

  • Nattmodus: Dette står nå øverst på prioriteringslisten vår, og arbeidet er allerede igangsatt.
  • Topp Ti-lister: I det nye designet har vi ikke funnet plass til Topp Ti-listene våre, men det kommer. 
  • Bedre testoversikt: Det nye designet gjør det allerede enklere å navigere enn det var tidligere, men vi har noen planer for hvordan vi kan gjøre det enda mer intuitivt å finne testene og produktene du er ute etter. 
  • Ny Ekstra-tjeneste: Vi kutter vår betaltjeneste Tek Ekstra med det nye designet, men vi har ikke lagt vekk ideen helt enda. Vi skal tenke på dette de neste månedene for å se på muligheten for å lansere en ny og forbedret versjon av Tek Ekstra med nye fordeler. Planen er å ha dette klart på nyåret.
  • Masse småfiksing: Med et nytt design og en nettside bygget fra bunnen av, kommer det til å være småfeil. Det kommer vi ikke unna. Vi har satt av mye utviklingstid de neste ukene til å bare fikse feil som dukker opp. Forhåpentligvis er det ikke så mye, så vi kan fokusere mer på alle de morsomme tingene så fort som mulig. 
Mer om
annonse