Til hovedinnhold

I dag kommer nye Edge – nå med støtte for Chrome-tillegg

Microsoft dropper egen teknologi til fordel for Chromium.

Nettlesermarkedet har i flere år blitt dominert av Googles nettleser Chrome. I 2015 skulle Microsoft forsøke å ta tilbake en del av kundene de hadde mistet til Chrome, og lanserte sin nye nettleser Edge. Edge var bygget på nytt fra «scratch», med en egen motor og et lekkert og minimalistisk design.

Slik ser den nye Edge-logoen ut.

Sukssesen uteble, og i 2018 fortalte de at de skulle bygge Edge på nytt, denne gangen med Google «Chromium» som fundament.

Støtter Chrome-tillegg

Nå er den nye nettleseren klar. Kanskje den største fordelen for mange, spesielt de som vurderer å hoppe over fra Chrome, er at Edge nå støtter samtlige Chrome-tillegg.

Det er en følge av at nettleseren er bygd opp med samme teknologi som Chrome bruker. Dette gjelder også andre nettlesere som Opera og Vivaldi.

Googles nettleser er kjent for å bruker enorme mengder minne mens den kjører, spesielt med mange faner oppe. Hvis nye Edge klarer å bruke mindre ressurser enn Chrome, kan det hende Microsoft klarer å stjele tilbake noen av brukere de mistet til Chrome. Det kan de nok trenge, med en markedsandel for Edge på bare 2,13 prosent.

Den nye Edge-nettleseren blir tilgjengelig via den nyeste Windows-oppdateringen som rulles ut i disse dager.

annonse