Tek.no

Nyhet

Porsche utsetter neste elbil

Cross Turismo kommer ikke i år likevel.

Konseptversjonen av Taycan Cross Turismo, den gang bilen fortsatt het Mission E.
Porsche
Niklas Plikk
31 Aug 2020 07:29

I et intervju med Bloomberg forteller Porsche-sjefen Oliver Blume at de utsetter lanseringen av selskapets neste elbil – Porsche Taycan Cross Turismo.

Bilen var egentlig planlagt senere i år, men skal nå ha blitt flyttet til «Tidlig 2021». Ifølge Blume er ikke utsettelsen en følge av coronaviruset, men heller fordi de skal ha «optimalisert» lanseringsvinduet. Blume sier Porsche selger såpass godt av den vanlige Taycan-modellen og deres andre biler at de ikke trenger å haste ut Cross Turismo-varianten.

Nøyaktig hvor mange biler de har solgt i år sier dog ikke Blume noe om. En liten titt på Elbilstatistikk.no viser imidlertid at 661 Porsche Taycan har blitt registrert i Norge så langt i år. Det er nok til å havne på en 20. plass i Norge i år. Audi dominerer 2020-listen med 7150 registrerte e-tron-biler, foran 4405 Volkswagen e-Golf.

Mer stasjonsvognaktig

Porsche Taycan Cross Turismo blir en betydelig større variant av vanlige Taycan. Da vår leser fikk øye på Cross Turismo i Norge tidligere i år, kunne man se at linjene var helt annerledes enn Taycan, og lignet mer på en tradisjonell stasjonsvogn enn en sportsbil.

Det gjør den også mye mer funksjonell, med større bagasjeplass og litt høyere bakkeklaring, men med ytelse på cirka samme nivå som vanlige Taycan.

Konseptversjonen av Taycan Cross Turismo hadde over 600 hestekrefter og klarte 0–100 på under 3,5 sekunder. Rekkevidden er angitt til over 500 kilometer etter den aldrende NEDC-standarden, som sannsynligvis betyr litt over 400 kilometer WLTP. Det er omtrent det samme som vi opplevde da vi kjørte Taycan 4S fra Oslo til Trondheim nylig.

Konseptbilen måler ellers 4,95 meter lang, 1,99 meter bred og 1,42 meter høy. I likhet med søstermodellen vil den benytte et 800-volt-system, noe som blant annet gir svært høy ladekapasitet. Taycan kan lade med inntil 270 kilowatt, og det samme vil nok gjelde for Cross Turismo.

annonse

Les også