Til hovedinnhold

Google Maps kommer tilbake til Apple Watch

Et alternativ til Apples innebyggede kart.

Slik ser brukergrensesnittet til Google Maps ut på Apple Watch.
Google/montasje

Google Maps er på vei tilbake til Apple Watch. Navigasjonsappen var på plass da klokken ble lansert tilbake i 2015, men ble senere fjernet i 2017. Årsaken skal ha vært lav bruk og lite etterspørsel, men nå er den altså på vei tilbake.

Utrullingen skal ifølge Google skje i løpet av de neste ukene, og skal støtte både gange, sykling og kjøring fra forhåndsbestemte avreisesteder til destinasjoner (for eksempel fra hjem til jobb). Kollektivtransport er også støttet.

Dersom du starter opp Google Maps-navigasjon fra iPhonen din og lukker den vil du fortsette å få instrukser på klokka, og på veien til destinasjonen din vil klokka vise den beregnede ankomsttiden.

Også oppdatering til CarPlay

I tillegg til Apple Watch-oppdateringen får også Maps til Apple CarPlay, tjenesten som lar deg speile en iPhone-enhet til infotainment-systemet på en bil, en overhaling. Nå vil du kunne splitte oversikten i kartet i to, slik at du kan se mer informasjon enn før.

CarPlay.
Google

Kartet vil blant annet kunne ha oppe et lite vindu for musikkavspilling, som kan benyttes uten at man må gå ut av kartet for å skifte sang eller stoppe/starte musikken.

Av andre ting du kan gjøre er blant annet å sjekke kalenderoppføringer eller se «sving for sving» hvor du skal kjøre ved siden av selve kartvinduet.

Det kan altså ta noen uker før du ser oppdateringen selv, siden den globale utrullingen vil skje gradvis. Men i all hovedsak melder Google at oppdateringen skal dyttes ut samtidig som iOS oppdateres denne uken.

Langvarig kartkamp

Apple og Google har kranglet om kart i lang tid, og det kulminerte i 2012 da Apple bestemte seg for å kaste ut Google Maps fra enhetene sine. I stedet kom deres egen «Apple Maps» på plass, en løsning som omtrent ingen likte.

Apple har i senere tid gradvis oppgradert karttjenesten sin, og jobber med å lage en tilsvarende løsning som Googles «Street View», men de ligger fortsatt et stykke bak.

annonse