Nyhet

Apple åpnet for første gang opp for «casting» til Google-høyttalere

Men ikke for iPhone-brukere.

I den nyeste betaversjonen av Apple Music for Android kommer det frem at selskapet endelig har fått på plass støtte for strømming til Chromecast-enheter.

Det betyr at Apple Music-abonnenter på Android-plattformen vil kunne strømme musikken sin til langt flere enheter enn tidligere, være seg TV-er, strømmebokser eller smarthøyttalere med eller uten stemmeassistenter.

I tillegg til Chromecast-støtte får Android-versjonen av Apple Music støtte for mørk modus samt mulighet til å se sangtekster som følger musikken du hører på. Dette er funksjoner Apple allerede har bakt inn i iOS-versjonen av strømmetjenesten sin.

I tillegg legges det til mer enn hundre tusen radiokanaler fra hele verden, gjennom kilder som iHartRadio og TuneIn.

Kun bekreftet for Android

Enn så lenge er det kun Android-versjonen av Apple Music som er bekreftet å få Chromecast-støtte, men det ville jo være svært spesielt dersom ikke samme funksjon dukker opp for Apples egne enheter med tiden.

iOS 13 er for den saks skyld rett rundt hjørnet, så vi krysser fingrene for at den har med seg Chromecast-støtte.

Chromecast-funksjonalitet er noe Apple har vært alene av de store strømmetilbyderne om å ikke tilby. Selskapet har helt siden Apple Music så dagens lys prioritert sin egen AirPlay-standard, men denne har ikke på langt nær samme utbredelse som den konkurrerende teknologien fra Google.

I ferd med å åpne opp tjenestene

I det siste har Apple åpnet opp for at enheter som ikke kjører deres eget operativsystem, som utvalgte smart-TV-er, kan strømme innhold via AirPlay 2-standarden deres. I tillegg kommer nå noen TV-er med deres egen Apple TV-app innebygget, noe som tidligere krevde en dedikert Apple TV-boks.

Gjør det skarpt i hjemmemarkedet:
Flere betaler nå for Apple Music enn Spotify i USA »

(Kilde: Engadget)

Les også
Nå er Apple Music tilgjengelig i nettleseren
Les også
EU skal etterforske Apple etter Spotify-anklager
Les også
Netflix dropper AirPlay-støtte
Les også
Nå slutter de å selge Chromecast Audio
Les også
Denne skal konkurrere med Apple TV og Chromecast
annonse