Tek.no

Nyhet

Lanserer elbil med inntil ni seter

Og tilhengerfeste.

Peugeot
4 Juni 2020 13:17

Peugeot lanserer en elektrisk versjon av sin flerbruksbil (MPV) Traveller, ikke overraskende kalt e-Traveller.

Tre lengder

e-Traveller vil tilbys i tre lengder på henholdsvis 4,6, 4,95 og 5,3 meter. I varianten Business VIP vil den ha seks eller syv seter, mens en egen familievariant vil kunne ha hele ni seter. Bilen har elektriske skyvedører på begge sider.

Den største utgaven av bilen vil kunne frakte ni personer og 1.500 liter bagasje, eventuelt fem personer og 3.000 liter bagasje. I tillegg kan den trekke tilhenger på inntil 1.000 kg.

Peugeot

Motoren vil være den samme som sitter i Peugeot e-208 og e-2008, altså på 100 kilowatt eller 136 hestekrefter. 0–100 skal gå unna på mellom 10,8 og 13,3 sekunder. Toppfarten er imidlertid redusert fra 150 til 130 kilometer i timen versus de mindre elbilene til Peugeot.

To batteripakker vil tilbys, henholdsvis 50 og 75 kilowattimer. Det skal gi WLTP-rekkevidder på 230 og 330 kilometer, og bilen støtter hurtiglading inntil 100 kilowatt.

E-Traveller blir jo en slags konkurrent til Mercedes-Benz EQV, som har inntil åtte seter. Den har imidlertid en noe sprekere motor og ikke minst et større batteri på 90 kWh, og vil sannsynligvis havne i en betydelig høyere prisklasse.

Man kan nok også ta Nissan e-NV200 og kommende Maxus Euniq 5 på denne listen. Disse har imidlertid «bare» plass til sju.

Les også
Tesla-salget har falt med 97 prosent siden i fjor
Peugeot

Biler i oktober

PR- og informasjonssjef Stian Gihle for Peugeot hos Bertel O. Steen sier de foreløpig ikke har noen prisindikasjon å komme med, og sier det er «koronastille på en del områder på fabrikk».

– Produksjonen starter i september, da har vi gjerne biler her en måned senere. Salgsstart pleier å være når prisen kommer. Vi må vente litt på det, med andre ord, skriver han i en SMS.

En indikasjon på prisen kan kanskje være prisen på den konvensjonelle Traveller-utgaven. Den starter på 579.900 kroner, men der er nærmere 200.000 kroner av prisen engangsavgift, og elbiler er jo også fritatt for moms, så man kan kanskje forvente en noe lavere pris på elvarianten i Norge.

Traveller tilbys i Norge også kun i de to største utgavene, mens e-Traveller vil tilbys i alle tre størrelsene, ifølge Gihle.

Les også
Dette er Kina-elbilene du får kjøpt i Norge i år
annonse