Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Invoxia lanserer «smarthalsbånd» for hunden

Invoxia sitt nye smarthalsbånd
Invoxia

Sporingsbrikker til dyr er kjærkomment for hundeeiere - så kjærkommen at vi i Tek har gjennomført en samletest av GPS-trackere. Men det som alltid har manglet er muligheten til å få helseinformasjon lik en smartklokke gir, til hunden. Det har Invoxia gjort noe med og lanserer et «smarthalsbånd» til hund, i forbindelse med elektronikkmessen CES.

Forskjellen fra vanlige sporingsbrikker, som brukes til å finne dyrets lokasjon, er at disse vanligvis benytter seg av en kombinasjon av akselerometre og GPS-sensorer. Også dette smarthalsbåndet kan lokalisere hunden din, men i tillegg skal det kunne måle åndedrett og hjertefrekvens til den pelskledde kompisen din, ved hjelp av en såkalt Soli-radar - kjent fra Googles Pixel 4-telefoner - og AI-teknologi.

Invoxia sitt nye smarthalsbånd
Invoxia

Kanskje mest interessant er hvordan disse halsbåndenes radiosignal ikke reflekteres av håret, skal vi tro administrerende direktør for Invoxia, Amélie Caudron, gjengitt av The Verge. Signalene som sendes mot nakken reflekteres av det første hudlaget. Radaren oppfatter hastigheten og bevegelsen til huden under båndet, som i sin tur leses algoritmisk og avgir hjerte- og respirasjonsfrekvens.

Det betyr at det ikke spiller noen rolle hvor mye pels din firbeinte har, halsbåndet vil klare å avlese uansett.

I tillegg opplyser Caudron til The Verge at halsbåndet, i motsetning til smartklokker som må sitte tett på huden for å få best avlesning, ikke trenger sitte så tett.

Vil også fungere som sporingsbrikke

Skjermbilde fra Invoxia sine nettsider.

Invoxia har også flere års erfaring med sin egen dyresporingsbrikke. Deres nye smarthalsbånd vil selvsagt også inkludere sporing av hundens daglige aktiviteter som at den løper, spiser, drikker og slapper av.

Invoxia har også tatt hensyn til potensielle gjørmebad hunden kan finne det for godt og bade i, og halsbåndet skal visst nok også lages med et materiale som gjør dette enklere å vaske av.

Derimot informerer de om at det foreløpig kun vil bli tilgjengelig for mellomstore hunder fordi det skal være vanskelig å «krympe» størrelsen på radaren de bruker til noe som ville fungert for en mindre hund.

For eiere av mellomstore hunder skal dette bli tilgjengelig sommeren 2022 meldes det, men når eller om det eventuelt vil komme til Norge er uvisst.

Invoxia Smart Dog Collar
Invoxia Smart Dog Collar
annonse