Til hovedinnhold

Logitech og Tencent går sammen om håndholdt spillmaskin

Med hovedfokus på strømming.

Logitechs gaming-merkevare Logitech G og Tencent Games inngår partnerskap om en håndholdt spillmaskin.
Logitech

Logitech og Tencent varsler at de inngår et partnerskap om å lansere en håndholdt, nettskybasert spillmaskin senere i år.

– Den nye enheten vil støtte flere nettskyspill-tjenester, og begge selskapene jobber med Xbox Cloud Gaming- og Nvidia Geforce Now-teamene, slik at gamere kan spille AAA-spill når de er borte fra sin konsoll eller PC, skriver selskapene i en pressemelding.

Steam Deck-konkurrent

Logitech er kanskje mest kjent for mus, tastatur og gaming-hodetelefoner, mens Tencent Games er en del av det enorme kinesiske Tencent-konsernet, som er verdens største selskap i spillbransjen om man regner etter investeringer - og som blant annet kjøpte opp norske Funcom i 2019.

Noen skisse eller annet av den mystiske enheten har selskapene foreløpig ikke sluppet, men det er ikke veldig vanskelig å se for seg at den vil bli en konkurrent til Valves Steam Deck - i praksis en liten håndholdt PC med støtte for det aller meste av spill på Steam-plattformen.

Steam Deck er en håndholdt gaming-PC med skjerm på sju tommer.
Valve

Kun strømming

Men der Steam Deck har lokal maskinvare til å kjøre spillene, vil altså selve spillene på den kommende Logitech- og Tencent-enheten kjøres i nettskyen og i praksis strømmes til enheten.

Det krever langt mindre av maskinvaren, og vil i praksis plassere enheten et sted mellom Steam Deck og en mobiltelefon med litt avansert gamingtilbehør.

Steam Deck er for øvrig ikke tilgjengelig i Norge i skrivende stund, men Valve lovet nylig at alle forhåndsbestillinger i USA skulle leveres i løpet av 2022. Det kan kanskje bety at det er en åpning for en bredere lansering etter hvert.

Asus’ ROG Phone-serie er et eksempel på en mobiltelefon med ekstra gamingfokus. Med riktig tilbehør kan den sannsynligvis gjøre mye av den samme nytten som den kommende enheten fra Logitech og Tencent - om enn med veldig bred skjerm.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ulempen med nettskybasert spilling er vanligvis at responstiden normalt vil være større enn om du kjører spillet lokalt, takket være tiden det tar å sende signalet frem og tilbake fra serverne. Det gjør det mindre egnet til spill som krever rask reaksjon og kjappe bevegelser, typisk førstepersonsskytere og liknende.

– Som en av de ledende globale plattformene for spillutvikling, -utgiving og -drift har Tencent Games vært helt i front på innovasjon, og det var grunnen til at vi inngikk partnerskap med dem. Som en som vokste opp med å spille videospill, er tanken om å kunne strømme og spille AAA-spill nesten hvor som helst veldig spennende, og vi kan ikke vente med å vise alle hva vi har jobbet med, sier Logitech G-sjef Ujesh Desai.

Ingenting øvrig er kjent om dimensjoner, funksjoner eller pris, men selskapene lover altså lansering senere i år.

annonse