Nyhet

Discovery brøt med Get: Get-kunder mister en haug med kanaler

TV Norge og Max er to av kanalene som forsvinner fra Gets tjeneste i dag.

Discovery har brutt forhandlingene med Telia om en ny distribusjonsavtale for kanalene de tilbyr. Det er blant annet TV Norge, Max, Fem og Vox, Eurosport, Animal Planet og Discovery selv.

Gets over én million kunder mister dermed muligheten til å se Discoverys kanaler fra og med i dag. Telia sier at de ønsket en kortsiktig avtale basert på eksisterende vilkår inntil forhandlingene var i mål, men at Discovery sa nei til dette.

– Til alle våre kunder vil jeg si beklager. Dette er ikke en løsning vi har ønsket. Vi har jobbet hardt med å la våre seere ha tilgang på sine vante kanaler mens vi forhandler, men dessverre har ikke Discovery ønsket dette. Vårt mål har hele tiden vært å gi kundene fortsatt valgfrihet til en overkommelig pris. Derfor synes vi ikke det er rettferdig at Discovery ønsker å tvinge våre kunder til å betale for kanaler de ikke ønsker, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge, som Get er en del av, i en pressemelding.

Tilbyr valgpoeng

Forhandlingene hadde opprinnelig frist til midnatt tirsdag kveld, men ble deretter forlenget til klokken 8 tirsdag morgen, før Discovery altså brøt.

Telia hevder at Discovery ønsker å splitte opp innholdet sitt på en måte som «gjør at seerne må abonnere på flere betalingstjenester for å se de samme programmene de har vært vant til».

Som en kompensasjon til kundene tilbyr Get i mellomtiden 25 ekstra «poeng» som kundene kan bruke på kanaler og strømmetjenester på Gets plattform.

Discovery landet nylig avtaler med både Telenor og Viasat, men altså foreløpig ikke Get.

– Vi har nylig inngått avtaler med flere store TV-distributører. Get, på sin side, forlanger å betale mindre for innholdet vårt enn resten av markedet. Heldigvis betyr utviklingen i TV-markedet at det finnes flere alternativer, både for oss og TV-seerne. Vi velger derfor heller å tilby alt innholdet vårt til seerne direkte via vår strømmetjeneste Dplay og via de andre norske distributørene fremover, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i Discovery, i en melding.

Discovery har rettighetene til begge de to OL-kvalifiseringene i håndball som spilles i mars og april. I tillegg sitter de på rettighetene til Eliteserien og sommer-OL i Tokyo i juli og august.

Denne meldingen får Get-kunder som forsøker å se Discoverys kanaler opp i dag.

Uenige om prosessen

Discovery har sagt at konflikten handler om penger tilsvarende «en kroneis eller to» i året. Samlet skal det likevel være snakk om titalls millioner kroner.

– Det stemmer ikke at Telia har tilbudt oss en forlengelse av avtalen vi har på eksisterende nivå. Vi har derimot tilbudt dem å forlenge fristen. Det tilbudet har de ikke kommet tilbake på, eller svart på, før de nå valgte å sendte ut en pressemelding. Så å hevde at vi har brutt forhandlingene, er mildt sagt merkelig, sier Skoland.

Kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia sa søndag til NTB at kundene deres velger å bruke mer tid på de andre alternativene de tilbyr, på bekostning av Discovery.

– Da sier det seg selv at det blir useriøst av Discovery å kreve flere titalls millioner i økning i forhold til dagens avtale, sa han.

annonse