Tek.no

Nyhet

Adidas slipper smartsåle for fotballfrelste

Har slått seg sammen med Google og EA Sports for å mikse sport og spill.

Adidas
10 Mar 2020 15:25
annonse

Hva hvis dine ferdigheter på fotballbanen kunne måles elektronisk og gi fordeler i et digitalt univers? Vel, ifølge Adidas er nå dette mulig. I samarbeid med Google og EA Sports har de nemlig snekret sammen en «tilkoblet» innersåle for fotballspillere.

Nyvinningen kalles Adidas GMR, og er altså en innersåle med plass til en smartbrikke eller «tag». Sålen skal kunne brukes i de fleste sko, og den Google-utviklede brikken har fått navnet Jacquard. Den har vi for øvrig sett før, blant annet i Levi’s’ smartjakke.

Adidas

Etter å ha paret brikken med mobilen din, dytter du den bare på plass i sålen på beinet du sparker mest ball med. Resten tar teknologien seg av – alt du trenger å gjøre er ditt beste.

Ifølge Adidas skal da Jacquard-brikken registrere bevegelsene dine og måle slikt som distanse, hastighet, antall spark og kraften i skuddene.

Statistikk og spill

Adidas

For oss som har vært med noen år, minner dette litt om «Nike + iPod»-joggeskosensoren som var det hotteste på treningsfronten for omtrent en halv livstid siden. Men Jacquard-brikken er naturligvis en del mer avansert.

annonse

Ved siden av å få opp statistikk for fotballøkten, vil sensoren og appen også kunne knyttes opp mot spillet FIFA Mobile Ultimate Team. Da vil det bli mulig å bruke sine ekte fotballferdigheter for å løse oppgaver – som igjen kan gi visse belønninger i spillet.

I sin pressemelding nevner Adidas utfordringen «Master Finisher» som eksempel. Her skal du ta 40 straffespark i løpet av en uke. Dette vil da gi deg mynter og forbedre visse evner i selve mobilspillet.

Foruten dette vil det hardeste straffesparket rangeres på forskjellige lister – så her skal det være fullt mulig å måle seg direkte mot venner og lagkamerater også.

Adidas GMR-pakka med såler og Jacquard-brikke skal være tilgjengelig i visse butikker og på nett fra i dag. Veiledende pris ligger på 349 norske kroner.

Les også
Puma har en sko lagd spesielt for gamere
annonse

Les også