Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Adidas slipper smartsåle for fotballfrelste

Har slått seg sammen med Google og EA Sports for å mikse sport og spill.

Hva hvis dine ferdigheter på fotballbanen kunne måles elektronisk og gi fordeler i et digitalt univers? Vel, ifølge Adidas er nå dette mulig. I samarbeid med Google og EA Sports har de nemlig snekret sammen en «tilkoblet» innersåle for fotballspillere.

Nyvinningen kalles Adidas GMR, og er altså en innersåle med plass til en smartbrikke eller «tag». Sålen skal kunne brukes i de fleste sko, og den Google-utviklede brikken har fått navnet Jacquard. Den har vi for øvrig sett før, blant annet i Levi’s’ smartjakke.

Etter å ha paret brikken med mobilen din, dytter du den bare på plass i sålen på beinet du sparker mest ball med. Resten tar teknologien seg av – alt du trenger å gjøre er ditt beste.

Ifølge Adidas skal da Jacquard-brikken registrere bevegelsene dine og måle slikt som distanse, hastighet, antall spark og kraften i skuddene.

Statistikk og spill

For oss som har vært med noen år, minner dette litt om «Nike + iPod»-joggeskosensoren som var det hotteste på treningsfronten for omtrent en halv livstid siden. Men Jacquard-brikken er naturligvis en del mer avansert.

Ved siden av å få opp statistikk for fotballøkten, vil sensoren og appen også kunne knyttes opp mot spillet FIFA Mobile Ultimate Team. Da vil det bli mulig å bruke sine ekte fotballferdigheter for å løse oppgaver – som igjen kan gi visse belønninger i spillet.

I sin pressemelding nevner Adidas utfordringen «Master Finisher» som eksempel. Her skal du ta 40 straffespark i løpet av en uke. Dette vil da gi deg mynter og forbedre visse evner i selve mobilspillet.

Foruten dette vil det hardeste straffesparket rangeres på forskjellige lister – så her skal det være fullt mulig å måle seg direkte mot venner og lagkamerater også.

Adidas GMR-pakka med såler og Jacquard-brikke skal være tilgjengelig i visse butikker og på nett fra i dag. Veiledende pris ligger på 349 norske kroner.

Adidas GMR
Les også
Puma har en sko lagd spesielt for gamere
annonse