Nyhet

B&O presenterer Serene

Knapt en måned etter at Samsung og Bang & Olufsen annonserte at de ville slå hodene sine sammen for å utvikle en helt ny mobiltelefon, holdt de i dag en pressekonferanse i London der de avslørte sitt nye vidunderbarn.

Det eneste vi hadde fått vite på forhånd var at telefonen skulle inneholde Bang & Olufsens ICE-teknologi i sine lydforsterkere, og at de to selskapene lovet å revolusjonere mobilindustrien.

Kodenavn Serene

Nå er altså det som har blitt Samsung E910 presentert, og designtelefonen er snart klar for markedet. Kamskjellmodellen med kodenavn Serene har definivt blitt utstyrt med et par originale løsninger, og Samsung håper den kan være med på å ta innersvingen på telefoner som Nokias 8800.

Designteamet til B&O har tatt seg en tur i sminkebutikken for å hente inspirasjon til Serene. Telefonen minner om en pudderboks, noe som kombinert med en sort overflate gir den et eksklusivt utseende. Ironisk nok er målgruppen til mobiltelefonen menn med tykke lommebøker.

Telefonen har dimensjonene 69.7 x 64.7 x 23.9 millimeter og veier 115 gram. Det er med andre ord snakk om en relativt bred og kvadratisk mobiltelefon.

Kamskjellet kan åpnes og lukkes automatisk ved at du trykker på en knapp, men du kan også åpne det på vanlig måte.

Skjerm og taster bytter plass

Når du holder telefonen er det meningen at skjermen skal være nederst, totalt motsatt av hva vi er vant til. Nummertastaturet er sirkelformet, noe som vil gjøre det til en liten utfordring å skrive SMS-meldinger. I midten av nummertastene finner du en rund knapp som fungerer som en joystick.

Skjermen har fått en oppløsning på 320 x 240 punkter og en fargedybde på 262 000 farger. Serena burde med andre ord klare å levere et skarpt og klart bilde. Utsiden av telefonen er fullstendig glatt og stilren, så her finner du ingen ytre skjerm eller knapper av noe slag.

Det integrerte kameraet er ikke så mye å skryte av med en oppløsning på 0,3 megapiksler. Serene er en telefon du kan briske med ovenfor venneflokken og ringe med, og ikke stort mer enn akkurat det. Telefonen har ellers blitt utstyrt med blåtann, WAP og e-post.

Bang & Olufsen er kjent for stive prislapper, og Serena er ikke et unntak. Telefonen vil koste nærmere 8000 kroner når den dukker opp på markedet i løpet av november.

(Kilder: Mobile-Review, Samsung, Mobil.se)

Les også
Ikke for den kresne
Les også
Lager designmobil
annonse