Nyhet

Ukens retro: S100


Snasen Samsung

Årstall introdusert:2002
Skjermtype:Fargeskjerm
Kjennetrekk:Design, god gjennomføring

Stilrent design, og knirkefri oppbygging
Samsung S100 ble en velkjent modell i mengden i slutten av år 2002. Dette skyldes først og fremst at den var oppfølgeren til T100, som hadde fått mye god markedsføring etter dens ankomst på markedet tidligere samme året.

Mye av grunnlaget bak disse modellenes blest på reklameplakater og i media, var designet og størrelsen. Designet kunne regnes som stilrent, og klapptelefonprinsippet ble også tatt vel imot. Under samtaler om S100 kom det også frem gode ord om skjermen, tastene og brukervennligheten.

Vekten på modellen var oppgitt til 92 gram, med en størrelse på 88 x 47 x 23 millimeter. Hvis S100 skulle fulgt eksempelet forgjengeren T100 satte, skulle dette tilsi elendig batterilevetid, upraktisk menyoppsett og en ytelse som kunne minne om Doom 3 på en Pentium2-maskin. Men istedenfor produserte Samsung en telefon med respekt for seg selv.

Selgere kunne nemlig med god samvittighet gjøre salg av S100. Samsung hadde allerede vist god fysisk kvalitet i tidligere modeller, og S100 hadde på toppen av det hele også fått imponerende spesifikasjoner.

Blant annet kunne Samsung S100 vise til en fargeskjerm med 65 000 fargetoner. Skjermoppløsningen var på 128 x 160 piksler, noe som sørget for sylskarp bildekvalitet. I tillegg hadde telefonen en utvendig skjerm som kunne vise klokke, batterilevetid og annen lettfattelig informasjon.

Batterilevetiden til forgjengeren, T100, var alt annet enn imponerende. Det ble oppgitt 80 minutters taletid og 60 timers standbytid. Disse tallene kunne fått nysilt melk til å surne, men når du hørte spesifikasjonene til S100 fikk pipen en helt annen låt. Samsung S100 fikk nemlig oppgitt batterilevetid på 6 timer taletid, eller 180 timer i standbymodus.

Videre fikk S100-brukerne tildelt muligheten til å bruke en fullblods planlegger. Dette inkluderer blant annet kalender, to-do-liste og talememo. I tillegg var funksjoner som tribånd, GPRS, vibrasjonsvarsling, infrarød overføring og spill på plass.

Samsung S100 var likevel ikke den perfekte telefonen. Blant annet var mulighetene for tilkobling av kamera ikke tilstede. Telefonen hadde heller ikke MMS-funksjon, noe som fort kunne blitt et dypt savn for mange av oss nordmenn.

Skulle man utsette noe på designet, måtte det være antennen som desverre er ekstern. Diskré kan den ikke sies å være, men undertegnede kan skrive under på at den ikke knekker like lett som det kan se ut som. Men umulig å knekke er den ikke.

Samsung - Enorm vekst
Samsung har også i ettertid satset stort på kamskjellstelefoner, og selv i dag ser vi at produsenten er glad i prinsippet med å kunne klappe sammen telefonen for å skjule tastesettet og skjermen.

Også i dag er designet tydelig høyt på prioriteringslistene hos Samsung. I tillegg har produsenten fått et rykte på seg å produsere solide og knirkefrie telefoner, med en lattelig lav feilprosent.

Dagens Samsung-telefoner finner du i prisguiden.

Les også
Ukens retro: R310
Les også
Ukens retro: S25
Les også
Ukens retro: R520m (2000)
annonse