Tek.no

Nyhet

Vanskelige mobiltelefoner

Silje Gomnæs
29 Des 2005 14:26

I dag kan du gjøre så mangt med en mobiltelefon. Du kan ofte høre på radio og musikk, ta bilder, spille inn små videosnutter og sende MMS.

Å bruke disse funksjonene og tjenestene er imidlertid ikke like enkelt for alle. En svensk undersøkelse viser nemlig at svært mange synes ekstrafunksjonene er for vanskelige å bruke.

Det er det svenske selskapet Smarttrust, som spesialiserer seg på mobilteknikk, som har spurt syv tusen mobilbrukere fra hele verden om deres forhold til sine mobiltelefoner.

Av svarene kommer det frem at mobilbrukere er veldig interessert i å bruke nye funksjoner og tjenester som å sende bilder og høre på musikk. Uoversiktlige priser og vanskelige innstillinger gjør imidlertid at mange av oss gir opp før vi klarer å ta i bruk tjenestene.

For eksempel er det kun halvparten av alle mobiltelefoner med MMS-støtte som faktisk brukes til å sende MMS. Mange bruker riktignok kameraet på sine mobiltelefoner, men velger som oftest å overføre disse til sin PC eller vise de til venner via mobilskjermen i stedet for å sende de via MMS.

I følge det svenske nettstedet Mobil.se hadde hele 90 prosent av de spurte ingen anelse om hva det kostet å sende en MMS. Det eneste de visste var det var dyrt.

Er du en av de som sliter med instillingene til MMS? Ta en titt på vår guide MMS- og WAP-oppsett.

(Kilde: Mobil.se)

Les også
Forbyr gratis samtaler
Les også
Operatører i gapestokk
Les også
Liker LG best
Les også
Straffer telesynderne
annonse

Les også