Tek.no

Nyhet

Nikon trekker tilbake batterier

Erik Faarlund
9 Nov 2005 12:18

Problemet gjelder bare visse serier av disse batteriene, så det første du skal gjøre er å gå til Nikons hjemmesider, og lese om hvilke serier det gjelder, for å finne ut om det også gjelder noen av dine batterier.

Hvis du har et batteri som omfattes av tilbakekallingen, skal du ringe Nikon support på telefon 23 50 01 17. Du vil da få tilsendt en ferdigfrankert konvolutt som du kan sende batteriet tilbake i. Etter 5-10 virkedager, vil du få et nytt batteri tilbake.

Hva skjer så med de som kun har ett batteri? Akam har vært i kontakt med Nikon for å forøke og få svar på dette. Det viser seg at Nikon ikke har noen ordninger i så måte. De kan ikke sende nytt batteri i forkant, og de har ingen avtale med forhandlere om at de kan gi deg et nytt batteri, og få ersattet det gamle du leverer tilbake.

Det betyr at dersom du bare har ett batteri, og du ønsker å fortsette å bare ha ett batteri, så må du enten vente den tiden det tar, eller du kan henvende deg til forhandleren din, og be om å få et lånekamera eller lånebatteri i mellomtiden. Dette har du krav på etter kjøpsloven når utbedringen av feilen tar mer enn en uke. Dette gjelder bare for privatkjøp. Henvend deg i så fall før du sender av gårde batteriet til Nikon.

Profesjonelle brukere vil ha muligheten til å få batteri tilsendt først, og så returnere det andre.

På grunn av at batterier har en tendens til å gå tomme på de minst heldige steder, vil vi anbefale å ha to batterier, og hvis du har det, vil heller ikke dette byttet by på problemer.

Nikon anbefaler at du slutter å bruke de batteriene som kan ha dette problemet, men legger vekt på at det kun har forekommet fem tilfeller, og at ingen av dem har ført til personskader.

Diskuter denne saken i forumet.

annonse

Les også