Nyhet

Elektrofil 2006

Creative Labs viser frem nye høyttalersett

Hva er Elektrofil?
Elektrofil er en messe som foregår i Oslo Spektrum. Det er Expertkjeden som står bak og alle leverandørene til Expert stiller ut sine varer. Første del av messen er stengt for publikum, da er det Experts egne ansatte som skal læres opp på nye produkter.

Lørdag og søndag er messen derimot åpen for publikum. I fjor var det over 12 000 mennesker innom de to dagene. I forhold til store internasjonale messer er dette en særdeles liten messe, den får tross alt plass i Oslo Spektrum. Det er heller ikke på denne messen at de store selskapene lanserer nye produkter på løpende bånd. Likevel er det nye produkter som står i fokus. I tillegg skal man ikke se bort fra at det kan komme både ett og to gode tilbud i løpet av messeperioden.

Messen består ikke bare av datamaskiner og tilleggsutstyr. Hvis interessen skulle være der kan man også teste de nyeste støvsugerne fra Nilfisk, espressomaskiner fra Nespresso eller kanskje en stekeovn fra Bosch.

Spillmus, webkamera og annet tilbehør
Den første standen vi lot oss lokke inn på tilhørte Creative Labs. Der fant vi blant annet Zen Vision:M som vi testet i januar. Videre hadde Creatives nye spillmus, signert Fatal1ty personlig, kommet på plass. Musen kommer i to ulike utgaver, med uttbyttbare lodd og har justérbar DPI fra 400, via 800 til 1600 DPI.

Creative kunne også friste med et nytt webkamera med to mikrofoner. Poenget med disse er at man skal kunne fjerne støykilder som man ikke vil ha med på samtalen.

D-link hadde på sin side stilt ut en rekke av side produkter. Blant annet fant vi DGL-4300 og en MIMO-ruter. D-link kunne videre by på en nettverksharddisk med to USB-kontakter og muligheter for trådløst nettverk. De viste også frem sin nye multimediamaskin, DSM-320RD.

Hos Logitech kan man finne både tastaturer og mus til den store gullmedaljen. En fin mulighet til å finne drømmetastaturet. G7-musen var på plass, både i standardutgave og i en spesielt LAN-sett. LAN-settet var pakket i et eget etui. Den medfølgende senderen har innebygget batterilader, slik at man alltid har et nyladet batteri for hånden når man spiller.

Logitech G7 LAN-sett

iPod for alle pengene
Apple er også på plass. Fokus ligger på iPod og tilbehør. Likevel hadde de tatt med seg en rekke ulike stasjonære og bærbare maskiner. Sammen med sokker, ladere og annet rart til iPod fant vi iPod Hi-Fi. Dette er en enhet som inneholder både diskantelementer og et basselement. Ved å plassere en iPod på toppen har man et bærbart musikkanlegg med relativt god lyd.

Bærbare og stasjonære
Blant de som står utstilt med bærbare og stasjonære datamaskiner finner vi både HP og Fujitsu Siemens. Begge to hadde utstilt en rekke modeller. Sistnevnte kunne vise frem maskiner basert på Intel Core Duo T2700, både en lettvekter på 1,7 kg og en skrivebordserstatter på rundt 4 kg. Den siste av disse med mulighet for to harddisker og ATI Mobility Radeon X1800 med 256 MB minne.

Scaleo E var også på plass. Dette er en ren multimediamaskin som er satt opp med Microsoft MCE 2005. Prisene starter på 9 990 kroner og går opp til 12 990. Toppmodellen stiller med doble tunere, 1 GB minne og en Intel Pentium 4 630.

Fujitsu Siemens kunne også melde at de kommer med en media streamer i april eller mai. Ved å kombinere denne med en Scaleo E har man muligheter til det meste, unntatt live TV.

Gaming-rommet
Tradisjonen tro var det også denne gangen satt opp et eget digert spillrom. Som om dette ikke var nok hadde spillutstyret vokst seg utover til den store felleshallen. Inline var på plass i år også, men en noe spesiell spillstol. Stolen står i luften på hydrauliske pumper. Når man kjører utfor veien rister det av en annen verden.

Ønskedrømmen for bilspillentusiasten

Stolen koster ikke mindre enn 300 000 kroner, og det er uten moms. Dette er stolen som får Henning Solberg til å glise bredt, og dere kan jo gjette hvem som har rekorden på spillet som brukes sammen med stolen. Sigmund Simonsen i Inline kan stolt fortelle at dette er så nær man kommer en ekte rallybil uten å faktisk sitte i en.

Last ned filmsnutt fra spillstolen i aksjon (DivX, 2,38 MB)

Plasma med full HDTV-oppløsning
Selv om vi hadde satt oss som mål at vi skulle gå rett forbi alle brunevareprodusentene hadde Pioneer et produkt som fattet vår interesse. Dette var en 50 tommers plasma-TV med 1080p-oppløsning. Sammen med denne fant vi en Blu-ray-spiller. Undertegnede gleder seg stort til prisene på slikt kommer ned på et anstendig nivå. Selve TV-en var ventet å ligge på rundt 80 000 kroner. Tilgjengelighet blir trolig i juni, slik at VM i fotball kan beskues på denne skjermen. Blu-ray-spilleren er dessverre en prototype som ikke er ventet før i 2007.

annonse