Til hovedinnhold

Linux-kredittkort

I USA har man lenge hatt kredittkort som gir kjøpsutbytte på alle kjøp kortet benyttes til. De siste årene har vi også i Norge begynt å se dette fenomenet. I USA finnes det derimot slike kort med en vri. Kortene, som kalles "affinity cards" donerer kjøpsutbytte til en skattefritatt organisasjon slik som utdanningsinstitusjoner eller veldedige organisasjoner.

Det siste i rekken er et kort hvor et ikkeoppgitt kjøpsutbytte blir donert til "The Linux Foundation" i tillegg til 50 amerikanske dollar som blir donert ved førstegangs bruk. I tillegg får man altså valget mellom to ulikt designede VISA-kort, begge preget på forsiden med en stor lykkelig Tux, maskotten til Linux.

Pengene "The Linux Foundation" mottar skal gå direkte til tekniske begivenheter for Linux-samfunnet samt reisebevilginger til medlemmer i miljøet som igjen skal sørge for Linux-innovasjon.

Kortet er utgitt i samarbeid mellom UMB og CardPartner og er foreløpig bare tilgjengelig i USA. Det er likevell forventet at kortet vil bli tilgjengelig i andre land i løpet av kort tid, men desverre ser vi neppe noe til dette kortet i Norge.

(Kilder: ZDNet UK og CardPartner)

annonse