Førsteinntrykk: Samsung Beat DJ

I april i år fikk vi anledning til å se nærmere på Samsungs spesielle Beat DJ, eller M7600 som den også heter. Nå har vi fått telefonen inn på testbenken.

Det mest bemerkelsesverdige med Beat DJ er utseendet. Designen er oval, og ulik noen annen mobiltelefon.

Materialene hard plastikk og metall (i en ring rundt oversiden av telefonen) gir et solid inntrykk.

Tre taster

Telefonen har kun tre menytaster: Besvare og avslutte anrop, pluss en tilbake-knapp som lar deg gå bakover i menyene du måtte befinne deg i. Knappene er av nokså lett og tynn plastikk. Dette gjør at de bråker en del og føles litt billige.

Noe talltastatur finnes ikke. Du har imidlertid et talltastatur på skjermen. Dette dukker opp ved behov, som for eksempel når du skal skrive en SMS.

Vår umiddelbare reaksjon på tastaturet er positiv, og det ser ikke ut til at SMS-skriving er noe problem med Beat DJ.

Rundt telefonen sitter det flere taster som hjelper deg å styre de ulike funksjonene. På høyre side finner du en kameraknapp, mens venstre side har volumknapper. I tillegg finner du en låsemekanisme for å låse telefonen.

Den samme mekanismen er også en snarvei til musikkspilleren. Ved å dra denne knappen nedover, starter du musikkspilleren meget hurtig. En virkelig god løsning for en musikktelefon med respekt for seg selv.

Beat DJ har en 2,8 tommer stor OLED-skjerm. OLED er en teknologi som skal gi større fargedybde og i tillegg trekke mindre strøm enn andre skjermer.

Lekre ikoner

Vi liker skjermen til Beat DJ godt. Den er skarp og klar. I tillegg er ikonene i hovedmenyen veldig lekre og fargerike. Vi blir derfor litt skuffet når vi går lengre ned i menyene, og alle menyvalgene stort sett er hvit skrift på svart bakgrunn.

Det er lett å kjenne seg igjen i menyene fra tidligere Samsung-telefoner. Så hvis du liker Samsungs telefoner generelt, vil du garantert trives med å navigere rundt i Beat DJ.

Telefonen har tre menyvalg nederst i hvilemodusen: Talltastatur for å ringe, telefonbok og meny.

I tillegg har hvilemodusen en egen snarveismeny til venstre. Her kan du legge såkalte widgets, små dynamiske snarveier til alt fra programmer til tjenester du bruker på nettet, som for eksempel Facebook eller en værmelding.

Snarveismenyen fungerer ved første øyekast godt, bortsett fra at det kan gå litt vel fort når du navigerer deg nedover utvalget av widgets.

Ny musikkspiller

Beat DJ har fått en ny musikkspiller kalt Disc UI. Denne fungerer veldig bra. Den er ryddig og enkel å forstå.

Er godlyd i musikkspilleren viktig for deg, kan Beat DJ være et alternativ. Telefonen har nemlig en forsterker fra Bang & Olufsen, som er kjent for høy lydkvalitet.

Sanger som spilles av med Beat DJ har definitivt mer dybde og klarere lydbilde enn sanger fra andre mobiler. Vi vil naturligvis undersøke lyden nærmere ved full test av telefonen.

En egen plugg for vanlig hodesett er også på plass, slik at du ikke er lenket til det medfølgende hodesettet om du vil høre musikk eller radio.

Førsteinntrykket av Beat DJ er altså slett ikke verst. Derfor er det synd at telefonen er treg. Allerede nå er den treg, før den er fylt med musikk, meldinger, bilder og annet.

Den har heller ikke all verden av internminne, nemlig 50 MB. Telefonen har riktignok støtte for minnekort, men det følger ikke noe med i pakken.

I mobilnettet mangler Beat DJ imidlertid ingenting, og stiller med både Edge og super-3G opp til 7,2 Mbps. Wi-fi mangler derimot.

Telefonen kan ta 3,2 megapikslers bilder, og har LED-lys for bedre bilder i mørket. Funksjoner som makromodus, panorama, smilgjenkjenning og autofokus er også på plass.

Beat DJ koster 2700 kroner, og er i salg nå.

Les også
Samsung M7600 Beat DJ
Les også
Førsteinntrykk: Nokia N86 8MP
Les også
Samsungs Android i salg
Les også
Se Samsungs tre nye Omnia-modeller
annonse