Tek.no

Nyhet

Lanserer to nye Walkman-modeller

Sony Ericsson
8 Jan 2009 11:29
annonse

W715 har GPS og Wi-fi innebygget.

Sony Ericsson har lansert to nye Walkman-telefoner i dag. Den heftigste av de to, W715, har flere nyttige funksjoner, som GPS og Wi-fi.

GPS-en i W715 kan brukes til navigasjon med Wayfinder Navigator, og du kan titte på kart med Google Maps. Kameraet i telefonen har 3,2 megapikslers oppløsning og støtter geomerking. Geomerking gjør det mulig å lagre informasjon om hvor du har tatt bildet, slik at du kan se hvor det er tatt på et kart.

Støtter trådløse nett

Wi-fi gjør det mulig å koble telefonen til trådløse nettverk, som for eksempel via en trådløs ruter koblet til bredbåndslinjen din hjemme. Telefonen har også støtte for DLNA, som betyr at du enkelt kan utveksle bilder, musikk og annet mediainnhold med andre DLNA-enheter i samme trådløse nettverk. Dette kan for eksempel være en mediasenter-PC tilkoblet TV-en din.

annonse

W715 har også Edge og super-3G som gir rask internettilkobling på farta.

Siden telefonen er en del av Walkman-serien er det også tungt fokus på musikk. Sony Ericsson skryter av at lyden skal være god. Men selskapet har ikke funnet plass til 3,5 mm minijack, som må til for å koble et vanlig hodesett til telefonen. Dermed må du bruke en overgang, som for øvrig følger med i esken.

8 GB minne

I esken ligger det også et minnekort på 8 GB, USB-kabel og annet nødvendig utstyr for å ta i bruk musikkfunksjonene. Du kan skifte sanger ved å riste på telefonen.

W715 har for øvrig en 2,4 tommers skjerm, har skyvedesign og kommer i svart eller sølv. Den skal komme på markedet innen utgangen av mars, men prisen er ikke kjent.

Sony Ericsson W508

W508 kan styres med håndbevegelser.

Den andre Walkman-telefonen Sony Ericsson lanserte i dag er W508. Modellen har utskiftbare deksler som kommer med en rekke forskjellige farger og motiver. W508 kan også styres med håndbevegelser.

annonse

Rent praktisk betyr dette at du kan skifte sang på musikkspilleren ved å riste på telefonen, slik som på W715. Funksjonen gjør det også mulig å justere lydstyrken, skru av vekkerklokken og annet uten at du trenger å trykke på tastene, noe W715 ikke kan.

Musikk til humøret

Telefonen har ellers funksjoner som vi er vant til å finne i Sony Ericssons Walkman-telefoner, som Sensme-funksjonen som lar deg sette opp spillelister utifra hvilket humør du er i. For å gjøre dette må du kjøre sangene dine gjennom et program på PC-en, som utifra rytme, tempo og andre kriterier bestemmer hvilken mental tilstand sangen passer til.

Sony Ericsson hevder for øvrig at lydkvaliteten er minst like god som på vanlige MP3-spillere. Dessverre har ikke produsenten funnet plass til en utgang for 3,5 mm minijack på denne telefonen heller.

På spesifikasjonslisten finner vi super-3G, som gjør at du får høy nedlastingshastighet i mobilnettet. Det gjør at telefonen bør egne seg bra til musikknedlasting. Skulle du befinne deg et sted det ikke er 3G-dekning har telefonen Edge, som gir greie hastigheter.

Kamera og radio

W508 har også et 3,2 megapikslers kamera, FM-radio, støtte for Youtube-visning, og alt av nødvendig utstyr med i esken, som minnekort på 1 GB og USB-kabel for overføring av musikk fra PC-en din og en overgang til 3,5 mm minijack.

Telefonen skal komme i salg i løpet av andre kvartal, altså perioden mellom begynnelsen av april og slutten av juni. Prisen er ikke kjent.

(Kilde: pressemelding)

Les også
Lanserer mini-Walkman
Les også
Sony Ericsson W902
Les også
Sony Ericsson W595
Les også
Sony Ericsson W980i
annonse

Les også