Tek.no

Nyhet

Mini-TV til flere?

11 Nov 2009 10:48

Prøvesendinger på mini-TV startet her til lands i mai og lar deg se gratis TV hvis du har en DMB-mottaker. Foreløpig er det snakk om et toårig prøveprosjekt, hvor du altså kan se seks kanaler – gratis.

Prøvesendingene dekker inntil videre bare stor-Oslo-området, men ifølge Gunnar Garfors i NMTV blir neste skritt å bygge ut dekning på Gardermoen og t-banenettet under bakken.

Må ha inntekter

Det er imidlertid ikke bekreftet når videre utbygging vil finne sted. Ifølge Garfors er utfordringen å finne måter å tjene penger på. For å utvide videre må det penger inn i kassa.

Foreløpig finnes det ikke mobiltelefoner med DMB-støtte her til lands – kun mediaspillere. Mobiltelefoner med slik støtte skal derimot være underveis, ifølge pådriverne bak mini-TV.

Likevel er det et faktum at den konkurrerende DVB-H-standarden er tatt i bruk i langt større skala rundt om i verden. Derfor finnes det flere mobiltelefoner og andre produkter som støtter denne standarden.

5000 solgte spillere

På tre måneder skal rundt 5000 personer i Oslo-området ha skaffet seg en mediaspiller med mini-TV-støtte. Det tallet er NMTV kjempefornøyd med. Frem mot jul vil mini-TV dessuten markedsføres i større grad enn hva som hittil har vært tilfelle.

Nylig gikk for øvrig mini-TV over til å sende i 16:9-formatet.

Har du prøvd mini-TV selv? Del gjerne dine erfaringer med oss andre i forumtråden nedenfor.

(Kilde: VG)

Les også
Cowon O2
Les også
Cowon D2+
Les også
Cowon S9 Curve
Les også
Jensen Scandinavia ML1000
Les også
Så mobil-TV i 800 km/t
Les også
Slik fungerer mobil-TV
Les også
Alt om norsk mobil-TV
Les også
Nå kan du se mobil-TV i Oslo
Les også
– Mobil-TV kommer i april
Les også
To lekre nyheter fra Cowon
annonse

Les også