Til hovedinnhold

- Apple-mobil vil bli en suksess

En eventuell Apple-mobil vil bli en suksess, spår forskere.

Ryktene tilsier at det sannsynligvis kommer en mobiltelefon fra Apple. Og når den en gang kommer, vil den bli en suksess. Det mener i hvertfall en forskningsrapport laget av Solutions Research Group fra Toronto.

I følge undersøkelsen mener 16 prosent av USAs innbyggere over 12 år at en mobiltelefon fra Apple er en "god idé", basert på en liste med funksjoner som en mobiltelefon fra Apple sannsynligvis vil ha, skriver Cellular-News.

Rapporten mener at en mobiltelefon ville øke Apples muligheter til å erobre USA betraktelig. I dag eier 20 prosent av amerikanerne over 12 år et Apple-produkt. Men innen 18 måneder etter at en Apple-mobil blir lansert, kan Apples markedsandeler i følge rapporten ha steget til 30 prosent.

Flest kvinner vil kjøpe
Solutions Research Group har også laget statistikk over hvem som er den gjennomsnittlige kjøper av en eventuell Apple-mobil. Her har selskapet kommet frem til at 53 prosent av de sannsynlige kjøperne er kvinner, mens 47 prosent er menn.

Den gjennomsnittlige kjøper har også 10 prosent høyere inntekt enn gjennomsnittet i USA. Rapporten mener også å kunne bevise at snittalderen til den potensielle kjøper er 35 år.

I tillegg har de funnet ut at USAs innbyggere med afrikansk og spansk bakgrunn er over gjennomsnittet interessert i å kjøpe en mobiltelefon fra Apple.

(Kilder: Cellular News)

annonse