Til hovedinnhold

- iPhone er overpriset

John Strand er ikke imponert over iPhone

Apple har lansert sin første mobiltelefon, og blir dermed en helt ny aktør i mobilbransjen. Men om telefonen er et friskt pust eller en overpriset oppskrytt dings er ikke alle helt enige i.

John Strand mente tidligere i år at Apple vil bli nødt til å kjempe hardt i mobilmarkedet. Etter lanseringen tirsdags kveld har han ikke skiftet mening.

Strand har fortsatt liten tro på at Apple automatisk vil lykkes i mobilmarkedet. Han understreker at iPhone ikke har imponerende spesifikasjoner, og ikke er revolusjonerende på noen måte. I tillegg er prisen alt for høy.

- Hvis Nokia eller Sony Ericsson hadde gjort det samme til en tilsvarende pris hadde de ikke kommet noen vei. Det er kun varemerket som gjør det mulig, sier Strand til Amobil.

Han tror heller ikke at iPhone kommer til å bli noen motetelefon i Europa. Først og fremst fordi den mangler tastatur, noe de unge har blitt vante med gjennom SMS. Det går ikke an å skrive SMS i timen med en berøringsfølsom skjerm.

- Ingen trussel mot Walkman
- iPhone blir overhodet ikke noen trussel mot Walkman eller Xpress Music. Produktene er vidt forskjellige, og Sony Ericssons og Nokias mobiler er mye billigere. En Nokia 5300 får du for 5-600 kroner med et abonnement i Norge, sier Strand.

Den amerikanske analytikeren Shaw Wu fra American Technology Research er ikke helt enig, og er heller imponert over iPhone.

- Jeg er veldig imponert over iPhone og dens minimalistiske design, sier Wu til Appleinsider. Videre er han imponert over funksjonaliteten, som er mer ambisiøs og aggresiv enn det som var forventet.

Wu tror at Apple vil følge den samme strategien i mobilbransjen som de brukte for å få innpass i markedet for mp3-spillere med iPod. De starter i det øvre sjiktet av markedet med et høyteknologisk produkt, for deretter å jobbe seg nedover til stadig billigere modeller

(Kilder: Appleinsider)

annonse