Til hovedinnhold

- Ipod varer i fire år

I oktober i år fyller iPod-spilleren fire år, og det er lite som tyder på at Apple har tenkt å gi seg på musikkmarkedet med det første.

Men denne våren har Apple vært i medias fokus av helt andre grunner enn jubileum. Selskapets mer eller mindre tvilsomme holdning til forbrukere har blitt gjenstand for oppmerksomhet i både norsk og utenlandsk presse. Mer om dette kan du lese i saken "Krever penger for iPod-reparasjon".

Nå hevder Apple at iPod-eiere opplever mange færre feil med sine spillere enn brukere som velger spillere fra andre produsenter. Apples talskvinne, Natalie Kerris, fortalte nylig til avisen Chicago Tribune at iPod-spillerne hadde en feilrate på under fem prosent. Hun mente også at dette var forholdsvis lite, sammenliknet med musikkspillere fra andre produsenter. Kerris la i følge avisen også til at spillerne var bygget for å vare i fire år.

Men ikke alle er enige i Apples selvskryt. En undersøkelse gjort av Macintouch, viser at den egentlige feilstatistikken på Apples musikkspillere ikke akkurat er i tråd med selskapets egen oppfatning.

Nesten 14 prosent
Macintouch spurte fire tusen personer, som til sammen eide ni tusen iPod-spillere. Av undersøkelsen kom det frem at over 1400 av disse spillerne hadde hatt problemer. Det tilsvarer en feilprosent på 13,7, skriver Apple Insider.

Problemene som ble avdekket i undersøkelsen, var relatert til både batteriproblemer og harddiskproblemer.

Ting kan allikevel være på bedringens vei. For ikke lenge siden bestemte Apple seg for å gå over til flashminne i alle sine mest populære spillere. Dette vil sannsynligvis senke feilprosenten en del, siden flashminne ikke inneholder noen bevegelige deler, og dermed er vanskeligere å ødelegge ved støt og liknende.

For øvrig viste også Macintouch-undersøkelsen at brukere av Apples Shuffle- og Nano-spillere, som har flashminne i stedet for innebygget harddisk, opplevde ferre feil enn for eksempel iPod Mini-brukere.

(Kilder: Apple Insider)

Les også
Apple skal på biltur
Les også
Apple avslører mobilplaner
Les også
- Neste generasjon iPod klar
Les også
- Ipod lages av slaver
annonse