Tek.no

Nyhet

Utfordrer Intel på bærbart

Adrian Jektvik
17 Okt 2008 07:47

Optimaliserte grafikkløsninger på PC-en blir stadig viktigere for dagens kravstore brukere av ytelseskrevende applikasjoner.

Opp til fem ganger bedre ytelse

Med Geforce 9400M lanserer Nvidia, i følge seg selv, verdens kraftigste integrerte grafikkbrikke. Nvidia-brikken gir for eksempel fem ganger raskere grafikkytelse enn Intels brikkesett for bærbare datamaskiner, målt med 3Dmark Vantage ved 1024 x 768.

- Med denne nye GPU-en utvider vi vårt markedsområdet fra spillere og profesjonelle designere til den kreative generasjonen brukere. Samtidig etablerer vi oss i hjertet av den raskest voksende delen av pc-markedet – de bærbare, sier Jeff Fisher, senior vice president for GPU i Nvidia.

Intel har en sterk utfordrer i bærbar-avdelingen i form av GM45. Nvidia har nå bestemt seg for å gå i strupen på Intel med sin 9400M GPU – dette vil endelig gi forbrukerne noen flere valgmuligheter.

Ikke bare fryd og rosa skoger, men en god start

Nvidia har en lang vei foran seg da Centrino og Centrino 2 er såpass veletablerte i markedet, og er produktet som står i fokus for uvitende kjøpere. Den generelle tanken hos folk flest er at Centrino er tingen, og om den bærbare datamaskinen de kjøper ikke har et Centrino-merke på seg duger den ikke.

Nvidia har imidlertid fått en god start, da den nye grafikkbrikken ble lansert i de nye Apple Macbook, Macbook Pro og Macbook Air onsdag. Geforce 9400M er en enkel brikke, ideell for bærbare og andre mindre PC-enheter.

Lovende spesifikasjoner

Nvidias 9400M GPU med "System Core Logic", også kalt IGP chipset, har seksten kjerner (shadere), DirectX 10 og full Blu-ray-støtte, 64 Gigaflops ytelse og "Advanced Display Options".

Chipsettet kan håndtere både DDR2- og DDR3-minne, opp til 12 USB-porter, Gigabit LAN og hele 5 SATA-porter. – "Hvis dette er godt nok for Apple bør det være godt nok for folk flest også" var det en som sa en gang i tiden, men vi har ikke annet valg enn å vente å se hvordan markedet tar imot en ny utfordrer.

Vi vet at markeds-muligheten er stor, spesiellt med tanke på at Intel-baserte bærbare maskiner holder majoriteten i markedet – og bortsett fra de ikke så populære SIS blir Nvidia nå eneste valg dersom du vil tenke litt utenfor boksen.

(Kilde: Nvidia)

Les også
Geforce GTX 260 blir bedre
Les også
Mer grafikk-trøbbel for Nvidia
Les også
Snart kommer Intels 4-serie
Les også
Integrert Intel får DX10
Les også
GeForce 8-serien blir mobil
annonse

Les også