Til hovedinnhold

Her er Acers tre nye nettbrett

Det var ikke bare Acers nye supertelefon som ble annonsert under gårsdagens pressekonferanse. På listen over nye produkter var også tre enn så lenge navnløse nettbrett.

Acer kommer med to nettbrett som vil kjøre på operativsystemet Android. Det ennå uklart hvilket, men forhåpentligvis er det 2.3 eller 3.0. De har lagt deres eget brukergrensesnitt oppå operativsystemet, noe de mener skal gi en bedre brukeropplevelse.

10,1 tommers Android-nettbrett

Både Wi-Fi og 3G-teknologi er på plass her, og skjermen er av typen kapasitiv. Brettet er innkapslet i aluminium, og er 13,3 millimeter tykt. Den ennå navnløse enheten vil kjøre på en 1 GHz dobbelkjerneprosessor, og ha en skjermoppløsning på 1200 x 800 piksler.

Skjermen skal også støtte flertrykkstøtte opp til 10 punkter samtidig, noe som i praksis gjør at man kan bruke to hender, eller 10 fingre, på nettbrettet samtidig. HDMI-utgang er også på plass, og man skal kunne spille av filmer i full HD, altså 1080p.

Et gyroskop ligger også innebygd for slik at nettbrettet skjønner hvordan man holder og beveger den. Dette skal være veldig relevant til blant annet spill. Støtte for Flash 10.1 er også inkludert, og et fire megapikslers kamera gir muligheten for å ta bilder med nettbrettet.

Enheten skal komme på markedet i april 2011.

7 tommers Android-nettbrett

Denne litt mindre utgaven av nettbrettet over kommer med samme skjermoppløsning, et frontmontert HD-kamera, og HDMI-utgang. Tross sin mindre størrelse ser det ut til at prossesoren blir kraftigere, da den stiller med en 1,2 GHz dobbelkjerneprosessor.

Flash 10.1-støtte er også på plass her sammen med Wi-Fi, 3G og DLNA. Som storebroren vil dette nettbrettet komme på markedet i april neste år.

10,1 tommers Windows 7-nettbrett

Ifølge Acer er brukervennligheten satt I fokus her, og sammen med den store skjermen vil man få med et fullt tastatur som kan kobles til via en krybbe. Nettbrettet skal veie under en kilo, og er 15 millimeter tykt. Wi-Fi og 3G er på plass her også slik man kan være på nettet raskt og effektivt.

Enheten vil kjøre på neste generasjon av AMDs dobbelkjerneprosessorer, samtidig som det har to 1,3 megapikslers kameraer. Et foran og et bak. Dette nettbrettet, som kjører på operatvisystemet Windows 7, skal komme på markedet i løp av februar 2011, så det er ikke så langt unna.

Ifølge Acer kommer ingen av disse produktene til Norge med det første, men markedet endrer seg raskt så det jo lov å håpe at vi får se en eller flere av disse i norske butikker i løp neste år.

Les også: Acer avslører ny toppmodell
Les også: Galaxy Tab har solgt 600 000
Les også: Test: Samsung Galaxy Tab

Kilde: (pressmelding, androidguys, engadget)

annonse