Tek.no

Nyhet

Nine Inch Nails følger i Radioheads fotspor

Raymond Julin
11 Okt 2007 06:00

Det siste albumet til de britiske rocke-legendene Radiohead er, som vi har skrevet tidligere, sluppet uten plateselskap og er kun å få kjøpt via deres nettside. Radiohead har mottatt støtte fra flere profilerte musikk-personligheter og nå følger et annet band i samme klasse opp og frigjør seg fra musikkbransjen.

Nine Inch Nails kunne for noen dager siden melde på sin nettside at de etter 18 år i musikkbransjen nå endelig var fri fra alle kontrakter og vil gi ut musikken sin selv. Det er dårlig nytt for platebransjen at to såpass høyt profilerte band nå langer klart ut mot dagens system, og kanskje er dette den virkelige starten på den mye omtalte revolusjonen som har blitt spådd i de senere år.

Nine Inch Nails har gitt ut 6 studioalbum og 3 live-album gjennom sin tid i platebransjen, og på nettsiden kan man lese at vi i starten av 2008 vil få høre mer konkret om veien videre for Trent Reznor og hans Nine Inch Nails. Trent Reznor har gjennom nesten hele sin karriere vært motstander av de kommersielle kreftene i platebransjen og deres påvirkning.

Les også
Artister sammen mot bransjen
annonse

Les også