Tek.no

Nyhet

Tynn Cybershot fra Sony Ericsson

8 Jan 2009 10:24

Dimensjoner: 10,7 x 4,7 x 1,25 cm, 92 gram
Skjerm: 2,2 tommer, 240 x 320 piksler
Teknologi: GSM 900/1800/1900 MHz, Edge, HSPA (super-3G)
Maskinvare: Bluetooth 2.0 med A2DP, USB 2.0
Minne: M2-støtte, 100 MB i telefonen
Kameraoppløsning: 3,2 megapiksler
Batteri: 3G, 4 timer taletid, 350 timer hviletid; GSM, 10 timer taletid, 400 timer hviletid
Annet: FM-radio, e-post
Tilgjegelighet: 1. kvartal 2009 i fargene svart og sølv. Prisen er ikke kjent

Sony Ericsson har nå lansert C510, som er en ny mobil i prosudentens Cybershot-serie. Vi snakker altså om en telefon det kameraet er satt i høysetet. Telefonen er i klassisk format, og er bare 1,25 centimeter tykk. 

Er megapikselracet over?

C510 vil markedsføres som en god kameramobil, men stiller likevel med en oppløsning på "bare" 3,2 megapiksler. Stadig flere blir obs på at overdrevet høy bildeoppløsning i et knøttlite kamera kan medføre flere ulemper enn fordeler, så det ser vi absolutt ikke på som noen ulempe.

Les mer om ulempene med mange megapiksler »

Ellers er C510 utstyrt med en lang rekke kamerafunksjoner. Smile Shutter sørger for at kameraet tar bilde automatisk så snart motivet smiler, og ansiktsgjenkjenning sørger for at fjesene i bildet havner i fokus. Photo Fix justerer lysbalansen, lysstyrken og kontrasten på én og samme tid.

Et deksel over kameraet sørger i tillegg for at du ikke får støv og smuss på kameralinsen.

Sony Ericsson har også inngått en avtale med Snapfish fra HP, som gjør at du kan bestille utskrift av bildene dine rett fra mobilen og få de levert på døra hjemme. En Youtube-funksjon gjør i tillegg at duy kan laste videoklippene dine rett opp til den populære videotjenesten på internett.

Proff men ikke smart

Telefonen har ellers mange proffunksjoner, selv om det ikke er en smarttelefon på linje med for eksempel Nokias multimediatelefoner. E-postfunksjon, kalender og de vanlige funksjonene som notater og stoppeklokke. Telefonen har også en enkel form for fleroppgavekjøring. 

Skjermen måler 2,2 tommer og har en oppløsning på 240 x 320 piksler. Minnekapasiteten i telefonen er på beskjedne 100 MB, men telefonen støtter også minnekort av typen M2. Pressemeldingen avslører ikke om det følger med et minnekort i pakken, men erfaringsvis følger det med et minnekort på iallefall 512 MB.

Både super-3G (HSDPA) og Edge er på plass, og dermed kan du surfe i de raskeste hastighetene over mobilnettet.

Den oppgitte batterilevetiden er ikke noe å klage over, med 4 timer taletid og 14,6 døgn hviletid i 3G-nettet. Slår du over til GSM-modus får du snakke i ti timer før batteriet takker for seg, og hviletiden blir 16,7 døgn. 

(Kilde: pressemelding)

Les også
T700 til Norge allikevel
Les også
Dropper HTC-samarbeid
Les også
Sony Ericsson F305
Les også
Sony Ericsson C905
annonse

Les også