Her er Microsofts nye mobile nettleser

De færreste mobile nettlesere takler vanlige nettsider godt. Det vil Microsoft gjøre noe med. Derfor har selskapet nå laget den mobile nettleseren Deepfish.

Deepfish skal være i stand til å gjøre vanlige nettsider lesbare på små mobilskjermer. Hovedfunksjonen i nettleseren skal være muligheten til å zoome inn på deler av nettsiden, slik at du kan fordype deg i det stoffet du selv ønsker.

Nettleseren skal også være i stand til å forminske størrelsen på nettsidene, slik at de dukker kjapt opp på mobilskjermen og sparer deg for utgifter i forbindelse med datatrafikken.

Bare til nyere Windows Mobile
Men det er ikke alle som får nyte Microsofts nye nettleser. For at Deepfish skal fungere må mobiltelefonen din kjøre versjon 5.0 eller nyere av Windows Mobile.

Hittil har bare en liten gruppe testere fått prøve Deepfish. Når Microsoft har planer om å lansere Deepfish offisielt, er uvisst.

På Microsofts egne nettsider kan du se en demonstrasjon av Deepfish.

Du synes kanskje mye av dette lyder kjent. Microsoft er nemlig ikke det første selskapet som har satt seg fore å gi deg enklere mobilsurfing.

I flere år har det norske selskapet Opera laget nettlesere for både store og små mobiltelefoner. Alle Operas mobile nettlesere bruker teknologien Small Screen Rendering for å tilpasse nettsidene til små skjermer. Den minste nettleseren, Opera Mini, kan brukes med de aller fleste mobiltelefoner som er å få kjøpt i dag.

Les mer om Opera Mini >>

(Kilder: Mobilsiden.dk, Microsoft Live Labs)

Les også
Nå kommer MSN på Nokia-telefoner
Les også
Hvilken nettleser er best?
Les også
Nå kan du prøve Opera Mini 3
Les også
Lyst til å surfe med mobilen?
Les også
5.0 får en arving
annonse