Til hovedinnhold

Slik får du Office på mobilen

Velg mobil

De fleste bruker i dag Microsoft Office på PC-en sin, som lar deg skrive tekstdokumenter og lage regneark og lydbildepresentasjoner. Men visste du at du også kan gjøre alt dette på mobilen din? Det eneste du trenger er en smarttelefon. I denne delen av mobilskolen viser vi deg hvordan du kommer igang.

Med et ekte kontorprogram på mobilen kan du åpne vedlegg som du får på e-post, som Word- og PDF-filer. I tillegg kan du lese over dokumenter du har skrevet mens du sitter på bussen, og korrigere feil og endre dokumentet underveis.

Hvilken mobil har du?

For å få et fullverdig lommekontor, trenger du en smarttelefon med operativsystemet S60, UIQ eller Windows Mobile.

S60

S60-telefoner fra Nokia er alle telefoner med modellnavn som begynner med N, E og noen få telefoner med kun siffer i modellnavnet, som 5700, 6680, 3250 og 6630.

Følgende Samsung-telefoner har S60: I450 og I550.

Én LG-telefon på det norske markedet har S60; KS10.

Dersom du har en telefon med dette operativsystemet, kan du allerede åpne og lese dokumenter som er laget med Microsoft Word, Excel eller Powerpoint. Du kan vanligvis ikke redigere dokumentene, uten å skaffe deg et eget program til dette. Unntaket er Nokias E-serie, som har alt du trenger ferdiginstallert.

Gjør S60-mobilen din til et lommekontor »

UIQ

Alle smarttelefoner fra Sony Ericsson har UIQ, foruten Xperia X1. Det vil si alle telefoner med modellnavn som begynner på P og M, i tillegg til W950i og W960i. I tillegg har Motorola Z8 UIQ.

Dersom du har en Sony Ericsson-mobil i P- eller M-serien, kan telefonen din både åpne og redigere Office-dokumenter, og du trenger ikke gjøre noen grep. Telefonene i W-serien med UIQ kan imidlertid kun åpne denne typen filer, og du får ingen mulighet til å redigere de uten å skaffe et program for dette.

Slik får du Office på W950i og W960i »

Windows Mobile

Alle smarttelefoner fra HTC og I-Mate har Windows Mobile som operativsystem. Enkelte telefoner fra Samsung, som I600 og I780 har også Windows Mobile.

Alle mobiler som har Windows Mobile og trykkskjermer gir deg mulighet til å både lese og redigere Office-dokumenter. De telefonene som ikke har trykkfølsomme skjermer, gir deg imidlertid ikke muligheten til å redigere eller opprette nye dokumenter.

Slik får du Office på Windows Mobile »

–––

Mobilskolen

I lomma di har du et videokamera, en helproff kalender, en adressebok, en mp3-spiller og mye annet. I mobilskolen viser vi deg hvordan du bruker de nedstøvede funksjonene i mobilen din.

Del 1: Få din nye mobil klar på 1-2-3
Del 2: Slik bruker du adresseboken
Del 3: Slik sender du SMS og MMS
Del 4: Slik bruker du mobilen som mp3-spiller
Del 5: Slik hjelper mobilen deg å huske avtaler
Del 6: Få nye programmer på mobilen
Del 7: Ta bilder med mobilkameraet
Del 8: Slik bruker du radioen
Del 9: Slik bruker du mobilen som videokamera
Del 10: Messenger på mobilen
Del 11: Slik surfer du med mobilen
Del 12: Slik overfører du filer til mobilen
Del 13: Slik får du e-post på mobilen
Del 14: Ta mobilsamtaler med hendene på ryggen
Del 15: Alt du trenger å vite om mobilklokken
Del 16: Slik tar du i bruk Bluetooth
Del 17: Styr telefonen med stemmen
Del 18: Velg rett minnekort
Del 19: Slik får du GPS på mobilen
Del 20: Lei av ledninger?
Del 21: Gjør mobilen din sikker
Del 22: Hold smarttelefonen din i form
Del 23: Kom i gang med S60-mobilen din
Del 24: Kom i gang med Windows-mobilen din
Del 25: Kom i gang med UIQ-mobilen din
Del 26: Unngå virus på mobilen din
Del 27: Ta backup av mobilen
Del 28: Få gratis ringetoner og bakgrunnsbilder
Del 29: Tar du med mobilen på ferie?
Del 30: Lader du mobilen ofte?
Del 31: Dette bør mobilen din kunne

S60

Alle S60-telefoner har ferdiginstallert en lettversjon av programmet Quickoffice, som gir støtte for å lese filer laget med Microsoft Word, Excel og Powerpoint.

Men det er bare den tyngre versjonen av Quickoffice som lar deg redigere filene. Fullversjonen av Quickoffice finner du i telefoner i Nokias E-serie. Programmet kan også lastes ned til andre telefoner med S60.

Prisen på Quickoffice er 70 dollar, som tilsvarer omtrent 360 kroner. Du kan alternativt laste ned en prøveversjon.

Last ned Quickoffice Premier

Dersom du vil spare noen kroner, kan du bruke et alternativ som heter Mobile Office som koster rundt 100 kroner (20 dollar). Dette programmet støtter ikke vanlige Office-filer laget med Microsoft Office, men filer fra alternative programmer til PC-en som Openoffice, Staroffice og Koffice.

Last ned Mobile Office

Les hvordan du installerer programmer »

UIQ

Dersom du har en mobil med UIQ har du som regel en fullversjon av Quickoffice på mobilen din. Unntaket er Sony Ericssons W-serie og Motorola Z8.

Dersom du ikke har fullversjonen av Quickoffice, er det ikke noe problem å laste det ned. Programmet koster 50 dollar, tilsvarende rundt 260 kroner. Du kan også prøve programmet før du kjøper det, ved å laste ned en prøveversjon.

Last ned Quickoffice

Et alternativ program er Documents to go. Produsenten mener at det ikke finnes andre programmer på markedet som både har fulle redigeringsmuligheter og samtidig beholder dokumentenes utseendet akkurat som på PC-en.

Programmet koster rundt 150 kroner (30 dollar), og kan også lastes ned som prøveversjon.

Last ned Documents to go

Dersom du bruker Openoffice, Staroffice eller Koffice på PC-en din, kan du laste ned et alternativ som heter Mobile Office. Dette programmet støtter nemlig ikke vanlige dokumenter fra Microsoft Office, men bare dokumenter fra alternativene nevnt ovenfor. Mobile Office koster 100 kroner (20 dollar).

Last ned Mobile Office

Windows Mobile

Om du har en mobil med Windows Mobile og trykkskjerm, har denne full støtte både for å vise og redigere filer laget med Microsoft Office. Microsoft har imidlertid ikke spandert dette på telefoner uten trykkskjermer, som HTC S710 og Samsung I600. Her kan du bare vise Office-filer, uten å redigere de.

Det finnes imidlertid en Office-versjon fra Microsoft der du også kan opprette og redigere Office-filer. Denne versjonen støtter også sammenpakkede zip-filer.

Prisen på fullversjonen er omtrent 260 kroner (50 dollar).

Last ned Microsoft Office Mobile

Til Windows Mobile-telefoner uten trykkskjerm finnes det også et alternativt program som heter Documents to go. Produsenten mener at det ikke finnes andre programmer på markedet som både har fulle redigeringsmuligheter og samtidig beholder dokumentenes utseendet akkurat som på PC-en.

Programmet koster rundt 150 kroner (30 dollar), og kan også lastes ned som prøveversjon.

Last ned Documents to go

annonse