Til hovedinnhold

Ny PSU-serie fra Corsair

Corsair CMPSU-750TX

Med stadig mer energitørste komponenter i entusiast-PC-er har kravene til strømforsyninger også økt de siste årene. Corsair har allerede vært på banen med PSU-er i dette entusiastsegmentet, for eksempel med HX620, og det er nettopp HX-serien som er inspirasjonen bak den nye TX-serien.

To skjermkort

TX-serien består foreløpig av CMPSU-650TX (650 Watt) og CMPSU-750TX (750 Watt), og begge disse modellene har bl.a. enkeltstående +12V-kanal. 650TX har to PCIe 8 pin-kontakter, mens storebror 750RX har fått fire, og det skal derfor være mulig å kjøre Crossfire- og SLI-oppsett med disse modellene.

Corsair har ifølge pressemeldingen testet både Crossfire og SLI grundig, men hvilke skjermkort de har testet med sier de imidlertid ingenting om. Entusiaster vil nok uansett kjenne til hvor stor strømforsyning som skal til for å drive deres skjermkort og øvrige komponenter.

Lite varme

TX-serien skal generere minimalt med varme takket være Active Power Factor Correction (PFC) og 80 % eller høyere effektivitet i flere ulike belastningssituasjoner. Videre har TX-modellene 120 mm (650TX) og 140 mm (750 TX) vifter med doble kulelager som skal være svært støysvake. Strømforsyningene er også godkjent til bruk i romtemperaturer opp i 50 grader, noe som vel er varmere enn hjemme hos de fleste av oss.

Priser og tilgjengelighet

Priser er foreløpig ikke oppgitt i Norge, men i USA lanseres CMPSU-650TX til 180$ og CMPSU-750TX til 200$. Følg for øvrig med i prisguiden for å se de norske prisene. Begge modellene vil være tilgjengelige på det norske markedet om kort tid.

(Kilde: Corsair)

annonse