Til hovedinnhold

Nå kommer Treo 600

Da Handspring i juni ble kjøpt opp og slukt av Palm, anså de fleste den forhenværende giganten som ute av spille. Som det skulle vise seg to uker senere, hadde imidlertid den gamle Palm-veteranen enda noen ess på lager i form av den neste generasjonen med modeller i Treo-linjen med håndholdte utstyrt med mobiltelefoni og GPRS-støtte.

Treo 600 ble først vist frem for pressen 18. juni, men de første produktene har hittil latt vente på seg. For en uke siden begynte imidlertid de første leveransene av telefonene, og for noen dager siden kunne nettbutikken TreoStore begynne å levere modellen til de europeiske landene - inkludert Norge - for en pris på rundt 7500 kroner (€899) pluss rundt 130 kroner i frakt (€15).

Til tross for den heller stive prisen som kreves av Handspring er det lite tvil om at Treo 600 har et stort salgspotensiale, da den er en av de mest spennende hybridene vi har sett på markedet til nå, og strålende kritikker fra anerkjente publikasjoner som Wall Street Journal, BusinessWeek og Washington Post burde heller ikke akkurat skade enhetens rennomé.

For det første er Treo 600 en komplett PDA og stiller med både trykkfølsom, 160x160 pikslers skjerm, Graphitti 2 skriftgjenkjenning og et fullverdig qwerty-tastatur for rask innskriving av tekst. Palm OS 5.2 programvaren inkluderer en rekke forskjellige planleggings-funksjoner og mulighet for støtte av multimedia i form av video, MP3 og annet man får presset inn i enhetens 32 MB store minne, og eventuell ekstra ekspansjon i form av minnekort i SD/MMC-format.

På den annen side kan modellen også anses som en fullverdig mobiltelefon, med sin innebygde GSM-støtte for bruk i både europeiske og amerikanske mobilnett. Den har vibrator og høyttaler-funksjon, såvel som innebygget GPRS-støtte for surfing på nettet via mobilnettverket, og kommer dessuten med et innebygget 640x480 pikslers kamera.

Det som imidlertid virkelig gjør Treo 600 til et interessant produkt, er at den klarer å integrere all denne funksjonaliteten i en usedvanlig liten og velformet pakke. Med en oppgitt størrelse på kun 11.2 x 6.0 x 2.2 centimeter er den nemlig både lavere og tynnere enn nåværende smarttelefoner som Nokia 3650 og Nokia 6650, samtidig som den stiller med heftige 6 timer med taletid.

På skyggesiden skal det nevnes at vekten på 168 gram er i det aller meste laget for en mobiltelefon, og prisen på 7500 kr uten binding gjør den til en av de desidert dyreste hybridene på markedet i dag. Når alt kommer til alt, tyder allikevel mye på at folk vil være villig til å akseptere dette - noe som illustreres av en usedvanlig kraftig etterspørsel og hyppig medieomtale.

Da vi snakket med Idédatas Thomas Ustaheim, kunne han bekrefte at Treo 600 var på vei til norske forhandlere og at Idédata antakeligvis ville få inn de første eksemplarene av enheten en gang i januar eller februar. Vi håper på å komme tilbake med en test av den nye Treo-modellen når den tid kommer.

relatert stoff

Mer om
annonse