XCute DV1 ut i salg

I løpet av oktober dukker XCute DV1 opp i norske butikkhyller. Mobiltelefonen er produsert av det kinesiske selskapet Yan Chuan Communications, og er både spesifikasjons- og utseendemessig et friskt innslag i høstens mobilutvalg.

Kameramobil i særklasse

DV1 slår beina under samtlige kameratelefoner vi finner på det norske markedet i dag. Med den noe fargesprakende telefonen i lomma kan du knipse bilder i en oppløsning på tre megapiksler, og ta opp video i nær den samme kvaliteten som du får med et VHS-kamera. Kameraet byr også på en rekke forskjellige innstillinger med alt fra autofokus til hvitbalanse og skarphet.

Videosnutter kan tas opp i en oppløsning på opp til 640 x 480 punkter, og selv ikke avanserte smarttelefoner er i nærheten av å kunne tilby noe lignende. Mobiltelefonen lagrer video i formatene AVI, ASF og MOV, noe som gjør at du kan spille av klippene med det meste av programmer på datamaskinen.

Telefonen har et internt minne på 20 MB, og dette kan utvides med et minnekort av typen MiniSD. Siden DV1 verken støtter blåtann eller infrarød må all overføring av filer skje ved bruk av kabel. Du kan også kjøre video og bilder direkte på TV-skjermen ved hjelp av mobiltelefonens TV-utgang.

Kameraet har fått en noe original og utradisjonell plassering. Kameralinsen er plassert i den venstre siden av hengselen til telefonen, noe som gjør at du må vri skjermen rundt for å filme eller ta bilder. På høyresiden finner du et funksjonshjul hvor du kan styre bilde- og videomodus, samt MP3-spilleren.

Den indre skjermen har en oppløsning på 640 x 220 punkter og en fargedybde på 16,7 millioner farger. Med en så kraftig skjerm kommer også telefonens store svakhet, nemlig batterikapasiteten. Taletiden er ikke oppgitt til å være mer enn 2-4 timer, og det er før du skrur på videokameraet.

Spent på responsen

DV1 har fått mye oppmerksomhet i media, og distributøren er spent på hvordan den vil bli mottatt i markedet. Dersom modellen slår an, kan vi vente flere XCute-modeller til butikkene.

- Vi vil se an salget, og eventuelt bygge sten for sten. Nå har vi inne en bestilling på DV1 til 15. oktober, og dersom dette løsner i hyggelig tempo drar vi på med toppmodellen DV2, forteller Børre Ørbæk, produktansvarlig for XCute hos distributøren One2Com.

DV2 vil i så fall dukke opp rundt jul. Dette er en modell som vil ligge i en helt annen prisklasse, og vil være den eneste telefonen i Europa med seks megapikslers kamera.

XCute DV1 vil sendes ut til butikkene i løpet av 14 dager. Prisen er ikke skrevet inn i stein, men vil ligge på rundt 3400 kroner. Telefonen vil selges hos Netcom-forhandlere, og vil trolig dukke opp både som subsidiert telefon og uten abonnementsbinding.

Les også
Billigflom fra Moto
Les også
6 megapiksler til jul
Les også
Tar opp video i VGA-oppløsning
annonse