Til hovedinnhold

Oracle rokker Sun/Hitachi-allianse

Hitachi og Sun Microsystems har jobbet sammen i nær ni år, men ser nå ut til å måtte omdefinere forholdet etter at Oracle kjøpte opp Sun tidligere i år.

Oracle har nemlig annonsert at de kommer til å stoppe videresalget av Hitachi Data Systems high-end datalagringsløsning innen utgangen av denne måneden. Det skal visstnok ha vært enighet med Hitachi om at man istedet vil finne andre flater å samarbeide på.

Rett etter oppkjøpet uttalte Sun-talsmenn at de ville fokusere på Sun 7000 Open Storage og ZFS og dette kan være noe av grunnen til at man endrer Hitachi-samarbeidet.

Det ryktes for øvrig at Oracle er på trappene med et samarbeid rundt LSI, som også har et meget sterkt forhold til IBM. LSI har foreløpig nektet å kommentere disse ryktene.

Foreløpig har ikke Oracle noe i Sun-porteføljen som direkte kan erstatte Hitachi-lagringen. Siden Oracle allerede befinner seg godt i high-end på softwarebiten, må det nok inn et alternativ dersom Oracle-Sun skal levere komplette systemer (som de har påstått tidligere).

(Kilde: Enterprisestorageforum)

Les også
Netbeans oppgraderes under Oracle-paraplyen
Les også
HP og Solaris skiller lag, offisielt!
Les også
Oracle satser videre på tape-lagring
Les også
Oracle følger opp RHEL 5.5-lansering
Les også
Vil beholde Sun-lagring og tape
Les også
Oracle satser videre på MySQL
Les også
Oracle snuser på Citrix?
Les også
Oracle får mer tid av EU
annonse