Nyhet

Her er Nvidias nye Shield-strømmebokser

Har blitt raskere, fått stemmestyring samt bedre bilde og lydkvalitet

Nye Shield TV og Shield TV Pro.

Nvidia har akkurat dratt duken av de to nye strømmeboksene Shield TV og Shield TV Pro. Disse tar over stafettpinnen fra Shield anno 2017 og tar fortsatt sikte på å gjøre de mange «dumme» TV-ene i stuene smartere, uten at det koster for mye mye.

Som tidligere kobles boksen til TV-en med en HDMI-kabel, og lar deg blant annet strømme TV-serier, musikk og spill (via GeForce Now), eller «caste» mobilskjermen din til TV-en.

Begge de nye boksene kan nå strømme innhold i Dolby Vision HDR og lyd i Dolby Atmos-surround. I tillegg tar prosessoren i bruk kunstig intelligens for å oppskalere innhold med 720p/1080p-oppløsning til 4K.

Nytt design – plugg i og glem

Det første du legger merke til er at Shield TV har blitt langt mindre og fått form som et sylinder. Denne er rett og slett laget for å kobles mellom TV-en og strømuttaket og dingle mellom disse, bak oppsettet ditt ute av syne. Derfor holder den portutvalget til et minimum: altså HDMI, nettverk, strøm og mikro SD-kort.

Nvidia Shield TV

Shield TV Pro har på sin side beholdt det gamle designet ettersom denne er laget for å ta imot mer tilbehør, som eksterne harddisker du lagrer opptak eller egne filmer og musikk på. Her finner du to USB 3-porter i tillegg til utvalget fra sylinder-Shielden.

Begge enhetene støtter WiFi 5 og blåtann 5.

Nvidia Shield TV Pro

Trekantet fjernkontroll

En annen stor endring er fjernkontrollen. Den forrige var liten og slank med ganske få knapper og en berøringssensitiv stripe for regulering av volum. Den nye er formet som en trekant og har droppet berøringsflaten til fordel for langt flere fysiske knapper.

Disse lyser automatisk opp når du plukker den opp, og knappene lar deg blant annet ta opptak eller åpne Netflix direkte fra kontrollen. Noen direkte siktlinje til TV-boksene er ikke nødvendig ettersom kontrollen kommuniserer via blåtann.

Den innebygde mikrofonen setter deg i kontakt med Googles Assistent, slik at du kan bruke Shield til å starte filmer eller styre ting i hjemmet være seg fra Philips Hue, Netgear, Arlo, Nest SmartThings eller annet som støtter Google Assistent.

Med Google Assistant innebygget kan du bruke Shield TV som en smarthub i hjemmet.

Kraftigere innmat

I forhold til forrige generasjon skal de to nykommerne respondere raskere på alt du ønsker å gjøre. De er nemlig oppgradert innvendig med en Tegra X1+-prosessor som skal være inntil 25 prosent raskere enn forrige generasjon og kreve mindre strøm. I tillegg er minnet doblet til 2 GB for Shield TV, og 3 GB for Pro-modellen.

Shield TV har kun 8 GB intern lagring, så mange vil måtte utvide dette via mikroSD-kort. Shield TV Pro dobler lagringsplassen til 16 GB, noe som også er langt unna de 500 GB intern lagring den forrige Pro-utgaven av Shield fra 2017 kom med.

Nvidia har støttet den originale Shield fra 2015 med nye Android-oppdateringer helt opp til Android 9. Det betyr at deres Shield er den lengst støttede Android-enheten noen sinne. Kan de fortsette dette med de nye boksene?

Begge de nye strømmeboksene er tilgjengelige fra i dag i Norge. Innstegsmodellen Shield TV koster 1700 kroner, mens Pro-utgaven koster 2250 kroner.

Les også
GeForce Now: Vi har prøvd spillenes «Netflix»
annonse