Tek.no

Nyhet

Facebook-appen brukte kameraet ditt i skjul

En bug, ifølge Facebook, som nå skal være rettet opp.

Facebook-appen hadde det som ifølge Facebook var en bug som gjorde at en «forhåndsvisning» av kameraet kjørte i bakgrunnen.
14 Nov 2019 09:30

Twitter-brukeren Joshua Maddux avduket tidligere denne uken en noe merkelig oppførsel i Facebook-appen på iOS. Appen så tilsynelatende ut til aktivt å bruke bakkameraet på telefonen mens du navigerte rundt.

Maddux oppdaget kameravinduet gjennom det som tilsynelatende er en bug i appen. Om du gikk inn på en side, åpnet et bilde og dro det litt rundt på skjermen, ville du kunne se kameravinduet som en stripe på siden.

Maddux viste frem problemet i en tweet, og det gjorde også flere andre som var relativt kritiske med tanke på Facebooks tidligere rykte for å være slepphendte med personvern.

Kun på iOS 13.2.2

Maddux skrev at han hadde funnet den samme oppførselen på fem iPhone-enheter som kjører iOS 13.2.2, men at han ikke har sett den på iOS 12.

Facebooks integritetsdirektør Guy Rosen svarte først på Twitter at oppførselen så ut som en bug, og at de så på saken.

Han utdypet senere:

Rosen har siden varslet at de har undersøkt og kommet til at ingen bilder eller video ble lastet opp til Facebooks servere.

Han skrev også at de hadde sendt inn en ny versjon av appen til Apple hvor buggen var rettet opp i, og denne skal torsdag morgen være godkjent av Apple og klar for nedlasting, ifølge The Verge.

Om du ikke har automatiske app-oppdateringer aktivert kan det dermed være en god idé å laste ned Facebook-oppdateringen manuelt. Problemet omfattet kun iOS, ikke Android.

Les også
Nå tar denne norske appen fullstendig av
annonse

Les også