Tek.no

Nyhet

Hevder Sony øker Playstation 5-produksjonen drastisk

Sony øker produksjonen av Playstation 5 til mellom ni og ti millioner enheter i år, ifølge flere medier.
Sony
Stein Jarle Olsen
15 Juli 2020 15:19

Sony nesten dobler Playstation 5-produksjonen til mellom 9 og 10 millioner enheter i år, ifølge både Bloomberg og Nikkei. Grunnen skal være at de ser at coronapandemien har ført til økt etterspørsel etter spill og spillkonsoller. Også produksjonen av den nye DualSense-kontrolleren vil økes tilsvarende.

Produksjonsøkningen kan gjøre det betydelig mindre utfordrende å finne tak i en konsoll ved lansering, som skal skje før jul.

Planen var tidligere å produsere et sted mellom fem og seks millioner konsoller innen utgangen av mars 2021. Logistikk kan imidlertid bli en utfordring som gjør det vanskelig å levere alle konsollene innen juletiden i år, ifølge Bloombergs kilder.

Det gjelder spesielt fordi en stor andel av Sonys konsoller produseres i Kina, og at det tar flere måneder å frakte dem til Europa og USA med skip. Ved lanseringen av Playstation 4 tok Sony i bruk luftfrakt for å få flyttet konsoller raskere, men med redusert kapasitet i luftfarten som følge av coronaviruset kan det bli utfordrende i denne omgang.

Også Oculus øker

Masseproduksjonen av Playstation 5 skal ha startet i juni, og etter det nye produksjonsmålet er planen for Sony å produsere fem millioner konsoller innen utgangen av september, og deretter fem millioner til mellom oktober og desember. Disse siste enhetene vil da ikke komme på markedet før neste år.

Oculus øker etter sigende også produksjonen av VR-hodesett i år. Her Oculus Quest, som ikke krever tilkobling til PC eller mobil.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Også Facebook-eide Oculus øker produksjonen - av samme grunn som Sony, ifølge Nikkei. De tror på en vekst på minst 50 prosent for VR-hodesett i år, og øker produksjonen til to millioner enheter i andre halvår.

Det skal være betydelig mer enn produksjonen i hele fjor. Nikkeis kilder peker også på at et nytt Oculus-produkt skal i masseproduksjon i slutten av juli, og at bestillingene for resten av året avhenger av lanseringen av dette.

Verken Sony eller Facebook har kommentert opplysningene.

Les også
PlayStation 5 kan få støtte for gamle spill
annonse

Les også