Til hovedinnhold

Her er verdens første lydløse Windows-PC

Intels nye toppsjef viste den stolt frem.

Hardware.no/San Francisco: Under den offisielle åpningen av IDF13-konferansen i går ettermiddag norsk tid var det Intels nyansatte toppsjef, Brian Krzanich, som fikk gleden av å være første taler – en anledning han blant annet benyttet til å vise frem noen uventede overraskelser til publikum.

Fra før av visste vi at selskapets Haswell-prosessorer er langt mer strømgjerrige enn sine forgjengere, men under sin åpningspresentasjon dro Krzanich opp en fullt fungerende supertynn datamaskin – med en prosessor som visstnok trekker enda mindre enn før.

Helt uten vifter

En vifteløs og supertynn Haswell-maskin har vært etterlengtet.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

– Dere fulgte med da vi lanserte fjerde generasjon med Intel Core-prosessorer, Haswell. I maskinen jeg holder i hånden min nå sitter det en Haswell Y-prosessor, og den trekker bare 4,5 watt. Denne er helt vifteløs, fortalte Krzanich til et applauderende publikum.

Den nyslåtte administrerende direktøren var tydelig fornøyd med mottakelsen av maskinen, som har vært ventet siden tidligere i sommer. Han fortsatte dermed med å fortelle at alle ønsker seg at datamaskinene deres skal klare seg uten vifter.

– For fire år siden ville ingen ha ventet å se dette, men her er den. Den finnes, og den kommer på markedet nå. Akkurat denne datamaskinen er fra HP, men flere andre produsenter lanserer også sine modeller.

Nøyaktig når den vifteløse maskinen fra HP, og andre produsenter, kommer i butikken er foreløpig ikke kjent – ei heller hva de vil koste.

Det er ikke lett for Intel å krympe prosessorene:
Bak kulissene pågår det en intens kamp mot naturlovene »

Vi gjør oppmerksom på at Intel betalte for reise og opphold ifb. IDF.

annonse