Nyhet

Ny proffskjerm fra Lenovo

Lover enormt fargerom for foto- og videoredigering.

Den japanske armen av selskapet Lenovo, som kanskje er mest kjent for sine bærbare datamaskiner, har nå lansert en ny flaggskip-modell av skjermer til proffmarkedet. Skjermen heter ThinkVision LT3053p, er på 30 tommer, og tilbyr oppløsninger opp til 2560 x 1600 piksler.

Den mest interessante egenskapen ved skjermen er det store fargerommet, som selskapet lover skal dekke inntil 99 prosent av Adobe RGB. Dekningsgraden for sRGB-fargerommet skal for øvrig være total.

Flere finesser

ThinkVision LT3053p benytter et AH-IPS LCD-panel med støtte for 14-bits bildeprosessering, og støtter funksjoner som bilde-i-bildet, som lar deg ta i bruk flere maskiner tilkoblet skjermen samtidig, uten å bytte inngangssignal.

I en pressemelding skriver også selskapet om ergonomisk justerbar fot, som lar deg tilte skjermen inntil 45 grader sidelengs. I tillegg kan skjermen heves og senkes inntil 11 centimeter, og forover og bakover kan den vinkles fra -5 til 30 grader. Innsynsvinkelen skal være hele 179 grader på begge akser.

I tillegg til innganger for DVI-, VGA-, DisplayPort- og HDMI-signaler, støtter skjermen Mobile HD Link, og har flere USB-kontakter i sokkelen. En lysskjermende hette, som hindrer reflekser fra omgivelsene i å forstyrre bildet, følger også med.

Imponerende på papiret

Skjermen kom i salg 29. mars i Japan, og skal ifølge DPReview komme til USA 11. april for den nette sum av 1599 dollar. Europeisk pris er foreløpig ukjent, og det samme gjelder lanseringsdato. Erfaring tilsier dog at vi nok kan forvente en pris på rundt 12 000 kroner her til lands.

Dette er betydelig rimeligere enn for eksempel toppmodellen fra konkurrenten Eizo, ColorEdge CG275W, til tross for at Lenovo-skjermen både er større, gir et større kontrastforhold med 1000:1, og har en høyere maksimal lysstyrke på 350 cd/m2.

Når i tillegg en større prosentandel av Adobe RGB-fargerommet skal kunne gjengis, fremstår skjermen som svært imponerende på papiret. Vi håper derfor å kunne ta inn et eksemplar til test når skjermen kommer til Europa, for å se om det også gjelder i praksis.

Lenovo er ikke de eneste som nylig har kommet med nye proffskjermer.
Dell har også kommet med en ny, skarp 30-tommer »

(Kilde: Lenovo, via DPReview)

Les også
Eizos nye gromskjerm har skyhøy hastighet
Les også
Lenovo slipper ekstra slank ThinkPad
Les også
Dette er Lenovos første 15-tommers Ultrabook
Les også
Lenovo kjøper trolig deler av IBM
Les også
Melder om store problemer med Macbook Pro Retina
Les også
BenQ frister med en ny og flimmerfri skjerm
Les også
Dette er Dells nye UltraSharp-skjermer
annonse