Til hovedinnhold

Forhandler la ut Galaxy Alpha på forhåndssalg

... samtidig som nye bilder av den ryktede Samsung-mobilen har dukket opp.

Blant de mer seiglivede ryktene den siste tiden er ryktet om en Samsung-telefon med et mer påkostet ytre enn vi er vant til. Telefonen har vært kjent under flere navn, deriblant Galaxy S5 Prime, Galaxy F, og i det siste, Galaxy Alpha.

Telefonen som har vært forsøkt avkreftet av Samsung dukket nylig opp på den britiske mobilforhandleren Mobilefuns nettsider. Der skulle den tilsynelatende forhåndsselges, men produktsiden er nå fjernet.

Toppmodellpris og middels skjerm?

Slik så produktsiden for Samsung Galaxy Alpha ut de få timene den lå ute.

Ryktebørsen har forventet en rekke forskjellige spesifikasjoner for denne modellen, så det er vanskelig å si om man bør være skuffet eller positivt overrasket over spesifikasjonslisten som fulgte produktsiden. Skal vi tro Mobilefun vil Galaxy Alpha være utstyrt med en Exynos 5 Octa-brikke fra Samsung, og Android 4.4.2.

Skjermen skal være en 4,7 tommer stor Super AMOLED-variant, med 720p-oppløsning. I tillegg vil telefonen ha et kamera på 12 megapiksler, med det som beskrives som lynrask autofokus. Det tyder på at det kan være den samme type kameramodul som er bygget inn her som man finner i dagens Galaxy S5.

Dette skal være Galaxy Alpha ved siden av en av Apples iPhone-modeller.

Prisen for telefonen skulle være 550 britiske pund, eller 5800 kroner. Det er relativt høyt, kanskje spesielt med tanke på skjermspesifikasjonene. Like fullt er det en mulighet for at både spesifikasjoner og pris kan være feil.

Nye bilder, eller?

Mobilefun publiserte ikke bilder av telefonen, men det har nylig dukket opp nye bilder som skal vise sidene og litt av forsiden på telefonen. For en tid tilbake dukket det opp påstander om at Galaxy Alpha ville få en bakside i plast, men solide metallkanter. Det dukket også opp bilder som tilsynelatende bekreftet dette, men disse ble raskt mistenkt for å være av en Galaxy S5 i deksel.

Nå har det dukket opp enda nye bilder som viser en telefon som skal være Galaxy Alpha. Også denne har de karakteristiske buene ved topp og bunn langs sidene, som styrket mistanken om at ryktebildene var av en Galaxy S5 i deksel. Som for å gjøre det enda vanskeligere å vurdere hva dette faktisk handler om, viser ett av de nye bildene Samsung-telefonen ved siden av det som ser ut som en iPhone 5 eller 5S, og den er vesentlig tynnere.

Les også: Ingen toppmodell i metall fra Samsung likevel?

(Kilder: theinquirer.net, theverge.com)

annonse