Tek.no

Nyhet

Liten kameratøffing ypper seg mot GoPro

Polaroid Cube måler kun 3,5 cm i bredde, høyde og lengde.

Polaroid/Skjermdump fra Youtube
13 Aug 2014 09:10

Ettersom mobilkameraene har blitt gradvis bedre, har stadig flere sluttet å kjøpe ekstra kameraer i tillegg til mobilen. Dersom du skal bruke kameraet mer «aktivt» stiller saken seg litt annerledes, og mange velger da for eksempel et GoPro-kamera istedenfor.

Nå melder imidlertid Pocket-lint at Polaroid har lansert Polaroid Cube, et produkt vi skrev om tidligere i år da det ble vist frem på en CES-messen i Las Vegas.

Kameraet så ut til å kunne bli en direkte konkurrent til GoPro-kameraene, men utover det visste man lite. Nå er derimot det lille kameraet offisielt lansert, og alle detaljene er på bordet.

Vann- og støtresistent

Kameraet er ment for aktive brukere, som for eksempel syklister.Foto: Polaroid/Skjermdump fra Youtube

Den lille kuben måler 3,5 cm i både høyde, bredde og lengde, og er dermed hakket mindre enn et GoPro-kamera. Den kubiske formen gjør riktignok kameraet litt tykkere i bredden.

At det er vannavvisende og støtsikkert gjør det til en direkte konkurrent til GoPro-kameraene. Du bør nok likevel ikke vil ta med Polaroid Cube på svømmetur, for vanntett er det ikke.

Kameraet tar for øvrig opp video i 1080p HD og knipser bilder med 6 megapikslers oppløsning, noe som gjør at det stiller seg mer eller mindre side om side med det billigste GoPro-kameraet på markedet, HERO3 White Edition fra 2012.

De eneste forskjellene på sistnevnte og Polaroid Cube er at GoPro-kameraet har én megapiksel lavere oppløsning og 170 graders synsfelt, mot 120 grader på kubekameraet. Polaroid Cube har imidlertid et ess i ermet...

Sjekk ut demonstrasjonsvideoen av Polaroid Cube:

Enorm prisforskjell

Polaroid Cube fåes også i mer fargesprakende utgaver.Foto: Polaroid

Polaroid Cube støtter minnekort på opptil 32 GB, og har et batteri som vil kunne klare opptil 90 minutter konstant filming. Det er en del mindre enn det du får fra et GoPro-kamera.

Dessuten får du de dyrere GoPro-modellene med opptil 12 megapikslers kamera og opptak i 4K, hvis du søker noe litt bedre.

Er det da noen vits i å vurdere å kjøpe en Polaroid Cube? Hvis du synes GoPro blir for dyrt, så kan svaret fort bli ja.

Den aller største forskjellen ligger altså i prisen på de to produktene. Mens du for et HERO3 White Edition-kamera, GoPros billigste alternativ, må ut med nesten 1700 kroner, får du tak i en Polaroid Cube for bare litt over 600 kroner (100 dollar).

Dessuten får du Polaroid Cube med en rekke artige monteringsalternativer, deriblant et sugekoppstativ som også gjør kameraet vanntett, et sykkelstativ, og et stativ formet som en ape (!).

Polaroid Cube kommer med mange forskjellige monteringsmuligheter. Fra venstre til høyre: Pendant, Helmet Mount, Monkey Stand, Waterproof Case and Suction Mount, Bike Mount, Tripod Mount, Strap Mount.Foto: Polaroid

Glad i GoPro-videoer?
Dette norske GoPro-stuntet gikk verden rundt! »

(Kilde: Pocket-lint, Polaroid)

annonse

Les også