Nyhet

Lumia-modell med Android skal være på vei

Får Nokia X selskap av toppmodellene?

Da Nokia X ble lansert tidligere i år, var det etter månedsvis med spekulasjoner om en Nokia-modell med Android. Det viste seg imidlertid å handle om rimelige telefoner for vekstmarkeder, og ikke de samme påkostede modellene vi vanligvis ser i butikkhyllene i Europa. Nå kan det bli en endring på det.

I en uvanlig kort melding fra ryktemakeren @evleaks står nemlig følgende:
– Store nyheter: Android-drevet Lumia på vei, fra Nokia by Microsoft

@evleaks, eller Evan Blass, som han egentlig heter, har til tider vært ekstremt treffsikker de siste par årene. Det er derfor god grunn til å mistenke at dette kan stemme.

Les sniktitten på Nokia X med Android »

Nylanserte Nokia X2 kjører Android, men det er ikke lett å se. Den har et helt eget menysystem, og er koblet opp mot tjenester fra Microsoft, i stedet for Googles egne skytjenester.Foto: Nokia

Kraftig skivebom om Nexus-brett

På den annen side er heller ikke Blass ufeilbarlig. I forrige uke var halve internett i fyr og flamme, etter at Blass postet drømmespesifikasjoner for et mulig nytt Nexus-nettbrett fra HTC. Kort tid etter viste det seg at informasjonen, og et medfølgende bilde, stammet fra en fjorten år gammel gutt som hadde delt spesifikasjonslisten under dekke av å være Google-ansatt.

Det er altså stadig grunn til å være litt skeptisk til lekkasjer, også de som kommer fra @evleaks. Like fullt kan en Lumia med Android være en svært spennende vei å gå for Microsoft og Nokia-merkevaren de nå eier.

Budsjettmodell eller toppmodell?

Så langt har selskapet vært ganske tydelige på at Nokia X skal være rimelige smarttelefoner, først og fremst rettet mot de som ikke har hatt smarttelefoner tidligere. Selv om Lumia-modellene går ned i forholdsvis lave prisklasser, er det i denne serien man finner Microsofts virkelige toppmodeller.

Dermed sitter vi igjen med to spørsmål. Vil en eventuell Lumia med Android som operativsystem havne i den rimeligste enden av utvalget, eller er det snakk om en vaskeekte toppmodell i serien? Og, dersom det handler om en toppmodell, vil den kjøre Microsoft og Nokias svært annerledes utgave av Android, eller vil brukeropplevelsen bli av det slaget vi kjenner fra andre Android-toppmodeller?

Les også: Test av Nokia Lumia 630 - Trolig ingen smartmobil som gir mer for pengene »

(Kilder: @evleaks/Twitter.com via gsmarena.com)

Les også
Kjent ryktemaker legger inn årene
Les også
Microsoft ruller ut storoppdatering til Lumia-mobilene
Les også
Nokia Lumia 630: Trolig ingen smartmobil som gir mer for pengene
Les også
Dette er Samsungs nye Windows-telefon
Les også
Nå «vet»vi alt om Nokias Android-mobil
Les også
Nye rykter om Nokias Android-telefon
annonse