Til hovedinnhold

Nettkjempen Amazon har lansert sin egen TV-boks

Har lansert sin egen strømmeboks og spillemaskin.

patrice6000/Shutterstock.com, Amazon

Innretninger for strømming av Internett-innhold på TV-en begynner å bli tallrike, med blant andre Apple TV, Roku Streaming Stick, Google Chromecast og QPlay som nå knuffer om markedsposisjonene.

For ganske nøyaktig ett år siden begynte det å lekke ut informasjon om at nettbutikk-giganten Amazon også skulle kaste seg i ut strømmeboks-dansen. Informasjonen var hundre prosent sann viser det seg, for i en fersk pressemelding har Amazon nå kunngjort sin splitter nye oppfinnelse Fire TV.

Strømming og spilling med én boks

Fire TV er en strømmeboks som ifølge Amazon skal kunne tilby enda mer enn konkurrentene, by på mer kraft og i tillegg ta opp veldig lite plass i TV-hyllen. Prisen skal også bli konkurransedyktig og ligger på 99 dollar, rundt 600 kroner, altså på nivå med Apple TV.

Amazons nye boks vil gi tilgang til alle de vanlige strømmetjenestene som Netflix, YouTube, Hulu med flere. I tillegg vil den ikke uventet få sømløs integrering med Amazons egne Instant Video-tjeneste, hvor man kan både leie og kjøpe filmer og TV-episoder fra et arkiv på rundt 200 000 titler.

Amazon Fire TV blir ikke store saken.Foto: Amazon

Strømming av musikk blir også tilgjengelig via Amazons egne MP3-butikk, i tillegg til nettradioer som Pandora og iHeartRadio.

Et av de spesielle aspektene ved Fire TV er imidlertid at den også får støtte for spill. Amazon skal ha samarbeidet med flere spillselskaper som EA, Disney, Ubisoft og Sega om å tilby spill optimalisert for Fire TV til en rimelig penge.

Kraftplugg

Strømmeboksen bruker det Android-baserte operativsystemet Fire OS, som Amazon også bruker i sine Kindle Fire-nettbrett, noe som skal gjøre Fire TV til en enkel plattform for utviklerne å tilpasse spillene sine til. Over 100 titler skal visstnok være tilgjengelige ved lansering, deriblant Minecraft, The Walking Dead og sportsspillet NBA2K14.

Disse skal også kunne kjøres uten store problemer. Amazon skryter nemlig av at Fire TV blir en liten kraftplugg, og byr blant annet på en firekjerners prosessor og egen grafikkprosessor. Dette gjør maskinen tre ganger raskere enn konkurrentene, skal vi tro Amazon. Den får også 2 GB minne, mot for eksempel Apple TVs 512 MB.

Av andre tilleggsfunksjoner får Fire TV også stemmestyring og en snedig innretning kalt «ASAP» (Advanced Streaming and Prediction). Dette er en funksjon som forutsier hvilke TV-programmer eller filmer du har tenkt å se, for deretter å forberede dem i forkant slik at du slipper å vente på innlastingen.

Det er for øyeblikket uvisst når Fire TV eventuelt blir tilgjengelig i Norge. For mer informasjon om strømmeboksen kan du gå til Amazon.

Amazon har også andre ting på gang: Nå planlegger de å bruke droner til å levere pakker »

annonse