Til hovedinnhold

– Vil revolusjonere musikkbransjen

Her er navnet på Kim Dotcoms nye musikktjeneste

Baboom

Mega-grunnlegger Kim Dotcom annonserte at han trekker seg fra rollen som Mega-sjef i forrige uke.

Den eksentriske IT-gründeren, som er født i Tyskland og egentlig het Kim Schmitz, vil heller fokusere på en musikktjeneste og en politisk karriere, og nå har flere detaljer om førstnevnte syssel blitt mer kjent.

Ifølge nettsiden TorrentFreak vil Dotcoms nye musikktjeneste hete Baboom, og den skal visstnok «revolusjonere» bransjen.

Gir artistene kontroll

Baboom har vært under utvikling i flere år, og gikk tidligere under navnet Megabox. Per dags dato jobber 22 utviklere med tjenesten, og den skal være noen måneder unna offentlig lansering.

Musikktjenesten blir kontrollert av et selskap eid av Kim Dotcom selv, og han tror at den kan revolusjonere musikkbransjen ved å gi artister full kontroll over disponeringen av sin egen musikk.

– Jeg er virkelig spent på Baboom. Jeg kan nesten ikke vente på at artistene får se hva jeg har skapt for dem. Hele karrieren deres kan bli styrt via Baboom. Artister har aldri hatt mer frihet, transparens og kontroll, sier Dotcom til TorrentFreak.

Reklame eller betaling

Dotcom hevder videre at flere toppartister vil være med ved lanseringen, men påpeker at de det er bilde av på sniktittbildet ovenfor kun er interne designeksempler.

Baboom ser ut til å ville følge en mer eller mindre tradisjonell finansieringsmodell. Brukere kan høre på musikk gratis, mot at de også blir eksponert for annonser. En reklamefri betalingsversjon er også planlagt.

Kan bli utlevert

Kim Dotcom ble verdenskjent da amerikanske FBI-agenter stormet huset hans i januar 2012, og stengte den populære nettskytjenesten Megaupload.

Rettsaken pågår fremdeles, og i november i år vil Dotcom nok en gang måtte møte opp i rettssalen for å høre om han blir utlevert til USA eller ikke fra New Zealand.

Kim Dotcom er ikke snau:
– Jeg fant opp to-stegs-verifikasjon »

(Kilde: TorrentFreak)

annonse