Tek.no

Nyhet

Bilder av Samsungs Oculus Rift-rival er lekket

Er trolig rett rundt hjørnet.

Syda Productions/Shutterstock.com
14 Aug 2014 11:04

Siden mai i år har det versert rykter om at Samsung hadde planer om en eller annen form for en egen VR-brille, Gear VR. Hvordan de skulle fungere og hva slags marked de angrep var derimot helt i det blå.

Nå har disse ryktene manifestert seg, og lansering vil mest trolig finne sted under den kommende IFA-messen om tre uker.

Nettstedet The Verge hevder nå at de har bilder av nykomlingen fra Samsung, og bildene viser en modell ikke ulik den mer kjente Oculus Rift. Det er kanskje naturlig å tenke seg Gear VR som en utfordrer til Rift, men sannheten er at det er sterke bånd mellom Oculus og Samsung.

Foto: The Verge

Bruker telefonen din

Oculus har blant annet fått bruke Samsung Note 3-skjermen i sitt arbeid, og i juni ble det kjent at Samsung skulle få tilgang til Oculus Rifts programvare og grensesnitt.

Likevel er det en stor forskjell mellom de to modellene, blant annet er det slik at Gear VR baserer seg på at du selv skal stille med skjermen i brillene, i form av smarttelefonen din. Strengt tatt er ikke Gear VR mer enn et skall, med noen linser og betjeningsknapper.

Dette fremstår som en veldig smart løsning. Telefonen har allerede en rekke sensorer, slikt som gyroskoper og akselerometer, og har dermed full oversikt over hvordan du beveger hodet ditt, noe som er sentralt i en VR-opplevelse.

I tillegg har telefonene gjerne en høyoppløst skjerm, og nok regnekraft til å gjøre det som trengs.

Hvorvidt du er nødt til å ha en Samsung telefon eller ikke for å benytte Gear VR vites ikke. Ei heller hva prisene kommer til å bli. En ting er i alle fall sikkert, og det er at vi er på plass når Samsung skal presentere en rekke nye produkter i Berlin 3. september.

Sett opp et prisvarsel i Prisguide, så sender vi deg en e-post når den er tilgjengelig i Norge »

Du kan lage dine egne VR-briller: Det har blant annet Odd Arne gjort »

(Kilde: The Verge)

Les også
Samsungs nye VR-briller har allerede fått norsk pris
Les også
«Holografisk video» lar deg titte rundt objektene på bildet
Les også
Er dette Samsungs Oculus Rift-konkurrent?
Les også
Samsung får hjelp av Oculus til å lage VR-briller
Les også
«VR-briller» fra Polen vil gi deg Oculus Rift-opplevelsen på billigsalg
annonse

Les også